reklama 11C

Brátová překvapivou vítězkou Velké ceny Ostravy

Reprezentantka Jezdeckého klubu Baník Ostrava Zuzana Brátová se postarala na domácím kolbišti o nečekaný závěr třídenních závodů Českého skokového poháru. V neděli 15. května při Velké ceně Ostravy poprvé vystoupila na nejvyšší stupeň vítězů…
15.05.2016 20:46  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

 
Zuzana Brátová s koněm Sandino byla první – a nakonec jediná, kdo dokončil základní kolo Velké ceny Ostravy bezchybně. Dokonce se nikomu nepodařilo ani inkasovat pouze jednu chybu. Postupovala tak do finále pro elitní desítku s náskokem dvou chyb. Ten se nakonec podařilo udržet a suverénním výsledkem dvojnásobné nuly si poprvé v životě došla pro vítězství ve Velké ceně zařazené do Českého skokového poháru. „Je to krásné o to více, že se to podařilo doma,“ prohlásila po dekorování šťastná vítězka. Na její slavnostní vyhlášení si počkalo mnoho diváků a při dekorování ji odměnili mohutným potleskem.
 
„Na druhém skoku byla vidět má nervozita, ale Sandino mi pomohl. Poté jsem se již srovnala a při nájezdu do posledního skoku jsem věděla, že si na něm mohu dovolit i chybu,“ popsala Zuzana Brátová pocity z finále. Do té doby nejlepší výsledek totiž podal Jiří Hruška s klisnou Acoradia-MX i2M. Ti předvedli rychlé a bezchybné finále, do něj si však přinesli, jako několik dalších dvojic, dvě shození ze základního kola. Třetí nakonec dokončil Josef Kincl a Cascar, kteří taktéž inkasovali trestné body pouze v základním kole. Svým čtvrtým místem si udržel průběžné vedení v žebříčku Českého skokového poháru Marek Klus. 
 
Dvě nedělní finálová kola tradičních seriálů probíhajících při Českém skokovém poháru měla určité shody. V obou případech se o vítězství utkaly pouze dvě dvojice, a zároveň v obou případech na stupeň vítězů vystoupal jezdec, který si vítězství zopakoval. 
 
V rámci Amateur Tour se na parkuru ZL (110 cm) o první místo utkaly Dana Pinkavová a Alžběta Ducká. Druhá zmíněná jezdkyně byla aktuálně vedoucí jezdkyní dosavadního žebříčku a do rozeskakování nastupovala s Kirou 3 jako první. Dokončila bezchybně a musela čekat na výkon své soupeřky. Dana Pinkavová s Lassy 2 především díky rychlému přiblížení se k poslednímu skoku nakonec s náskokem zvítězila. Po roční pauze, kdy se na ostravské dění dívala kvůli úrazu pouze z tribuny, si stejně jako v roce 2014 vysoutěžila první místo. Alžběta Ducká díky druhé příčce zůstane i nadále na čele průběžného pořadí. V Ostravě si pak pro třetí místo dojela Wanda Harnolová s koněm Afrika. Této dvojici se podařilo dokončit základní kolo s jednou chybou a nejlepším časem.
 
„Parkur mi nepřišel tak těžký, předpokládala jsem více bezchybných dvojic. Mám však pocit, že někteří koně měli problémy s přechodem mezi pískem a trávou, tedy mezi písčitým opracovištěm a travnatým kolbištěm,“ popsala Dana Pinkavová. 
 
Vanda Tmějová mezi juniory dokázala udržet skvělou formu z Brna, kde se konala předešlá Velká cena, a i v rámci Velké ceny Ostravy si dojela pro první příčku. V rozeskakování juniorské soutěže Czech Junior Cup na parkuru L**/S* (120/125 cm) těsně porazila svoji soupeřku Patricii Brusovou, když stejně jako v Brně sedlala klisnu Žilien Taurus Trans. Druhá Patricie Brusová se představila s koněm Lord Luis. Elitní trio uzavřela v základním kole nejrychlejší jezdkyně s jednou chybou, a to Valentýna Poláchová s koněm Brazil 1.
 
Další díl Českého skokového poháru se přesouvá do Němčic u Kolína, kde se bude konat Velká cena nadcházející týden, konkrétně ve dnech 19. až 22. května. Záznam Velké ceny Ostravy odvysílá Česká televize ve středu 18. května od 12.50 hodin na programu ČT Sport. Pro aktuální informace sledujte webové stránky pořadatele www.ceskyskokovypohar.cz.  



reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE