reklama 11C

Boj o stupně vítězů při finále LGCT v Dauhá

ikonka

Britský jezdec Ben Maher bude při finále GCT v Dauhá, které se koná 8. – 10. listopadu, korunován jako šampion Longines Global Champions Tour pro rok 2018. Během katarského finále bude sedm nejlepších jezdců svádět boj o druhou příčku…
02.11.2018 19:49  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

V LGCT žebříčku oddělují druhého Alberta Zorziho (ITA) od Christiana Ahlmanna (GER), který stojí na osmé příčce s 209 body, pouhých 28 bodů. Diváci se tak můžou těšit na napínavý souboj sedmi nejlepších jezdců o konečné druhé místo, protože za vítězství ve finálové Grand Prix si tito jezdci mohou zvednout své skóre o 40 bodů.

Třetí příčka v žebříčku LGCT patří světové jedničce a šampionovi LGCT z roku 2017 Harrie Smoldersovi (NED), který ztrácí na Alberta Zorziho pouze tři body. Čtvrtá pozice patří Němcovi Danielovi Deusserovi, který počítá 233 bodů, tedy pouze o jeden bod míň než Smolders. S 225 body nastoupí do finále Scott Brash (GBR) z pátého místa, dvojnásobný vítěz LGCT Grand Prix Nicola Philippaerts (BEL) nastoupí z šestého místa s 219 body a dvojnásobná držitelka LGCT titulu Edwina Tops Alexander (AUS) stojí s 212 body na sedmém místě.

Finále v Dauhá bude také poslední šancí pro jednotlivce, aby získali kvalifikaci do Longines Global Champions Tour Super Grand Prix při prosincovém GC Playoffs.

Harrie Smolders se po roce vrací do Al Shaqab arény, kde v loňské sezoně přebíral titul LGCT, a je si vědom důležitosti tohoto klání: „V Doha půjde o všechno. Když se v tuhle chvíli podívám na žebříček, tak je rozdíl mezi druhým a osmým místem opravdu malý. Každý z těchto jezdců má šanci skončit na pódiu. Rozhodně se chystám využít své šance.“

Top koně i jezdci se připravují na katarský mítink, kde budou usilovat o své místo na elitních příčkách a o podíl v bonusu pro tuto sezonu 1 milion euro.

Chybět nebudou ani domácí hrdinové a šampioni. Do arény Al Shaqab se vrací loňský vítěz LGCT Grand Prix Bassem Hassan Mohammed (QAT), který se tak stal první domácím jezdcem, který zde zvítězil v LGCT Grand Prix. Spolu s ním se o nejvyšší příčky utká jeho krajan Sheikh Ali Bin Khalid Al Thani (QAT).

Velká jména jezdeckého sportu čekají na úspěch v letošním finále LGCT, mezi nimiž nechybí Ludger Beerbaum (GER), Laura Kraut (USA), Peder Fredricson (SWE), Maikel van der Vleuten (NED), Bertram Allen (IRL), Marcus Ehning (GER), Lorenzo de Luca (ITA), Michael Whitaker (GBR), Roger-Yves Bost (FRA), Jessica Springsteen (USA), Gregory Wathelet (BEL), Marlon Zanotelli (BRA) a Gerco Schroder (NED).

 

V současné chvíli jsou do LGCT Super Grand Prix v rámci GC Prague Playoffs kvalifikovaní tito jezdci:

Scott Brash (vítěz v Mexico City)
Edwina Tops-Alexander (vítězka v Miami Beach)
Gregory Wathelet (vítěz v Shanghai)
Ben Maher (vítěz v Madridu)
Harrie Smolders (vítěz v Hamburku)
Carlos Lopez (2. místo v Saint Tropez po druhém vítězství Mahera)
Peder Fredricson (vítěz v Cannes)
Nicola Philippaerts (vítěz v Cascais)
Shane Breen (vítěz v Monaku)
Sameh El Dahan (vítěz v Paříži)
Daniel Deusser (2. místo v Chantilly po druhém vítězství N. Philippaertse)
Alberto Zorzi (vítěz v Berlíně)
Ludger Beerbaum (3. místo v Londýně po Brashovo a Fredricsonovo 1. a 2. místě)
Frank Schuttert (vítěz ve Valkenswaardu)
Henrik von Eckermann (2 místo v Římě po dalším vítězství Mahera)

Zdroj: tisková zpráva LGCT
Foto: LGCT / Stefano Grasso




reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE