reklama 11D

Maher šampionem LGCT 2018 již po Grand Prix Římě

ikonka

Longines Global Champions Tour 2018 má svého šampiona již kolo před koncem série v Dauhá. Vítězem Grand Prix v Římě se stal Brit Ben Maher, který tak dosáhl nejen na vítězný hattrick v letošní sezoně LGCT, ale také na jisté celkové prvenství!
08.09.2018 18:44  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

 
S 284 body jej totiž již v Dauhá nemůže nikdo předstihnout. Druhý Alberto Zorzi má 237 bodů. Ben Maher má přitom šanci dosáhnout na ještě další triumf, neboť je členem London Knights. Ti s přehledem vedou týmovou Global Champions League, jež vyvrcholí Super Cupem v rámci prosincové galashow světového parkuru Prague PlayOffs v pražské O2 areně. 
 
A jelikož Ben Maher je již kvalifikovaný do Super Grand Prix v Praze díky svému prvnímu vítězství, obrovskou radost v Římě prožívá i druhý v tamní Grand Prix Henrik von Eckermann ze Švédska. Právě on je totiž patnáctým postupujícím do pražské soutěže o pohádkovou dotaci 1.250.000 eur. Poslední volná startovní pozice bude přidělena za dva měsíce při předposledním mítinku Global Champions 2018 v katarském Dauhá.
 
V Grand Prix Říma startovala i trojice jezdců z týmu Prague Lions. Anna Kellnerová se Silverstonem G i Niels Bruynseels s klisnou Gancia de Muze dvakrát chybovali a skončili na 18., resp. 17. pozici. Peder Fredricson s Hanssonem WL zaznamenal jedno shození a čas 73,14 sekundy jej zařadil na 8. řádek výsledkové listiny. Do rozeskakování postoupilo jen pět dvojic. Kromě vítěze Mahera a druhého Eckermanna se na stupně vítězů probojoval Jos Verlooy na Caracasovi z Belgie. Bez medaile skončil Michael G Duffy z Irska, který byl sice i na zkráceném parkuru s Castlefield Rubinusem bezchybný, ale měl nejpomalejší čas. Přesto je to pro tohoto jezdce obrovský úspěch. Pátý skončil další Belgičan – Constant van Paesschen na koni Jilbert van´ T Ruytershof. Nebýt jedné chyby, byl by třetí. 
 
Podrobné výsledky najdete na adrese www.gcglobalchampions.com. Více o Prague PlayOffs najdete na webu www.pragueplayoffs.com.



reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE