reklama 11C

Berlínští lvi se představili v GCL v Chantilly

Jezdci týmu Berlin Lions se ve dnech 14. - 16. července představili v desátém kole Longines Global Champions Tour a Global Champions League, které se konalo v Chantilly. Na jejich výkony se můžete podívat ve videoreportáži EquiTV...
21.07.2017 09:29  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

REPORTÁŽ SLEDUJTE POD TÍMTO ODKAZEM

Desátou zastávku prestižní série parkurových závodů Longines Global Champions Tour a Global Champions League hostilo ve dnech 14. – 16. července francouzské město Chantilly. 

Družstvo Berlin Lions vyslalo tentokrát do boje o body do žebříčku týmové soutěže Aleše Opatrného a Nizozemce Gerca Schrödera. Český jezdec se blýskl dvěma výbornými výkony. První páteční parkur s překážkami do 155 centimetrů absolvoval s Dimarem a do cíle dojel s čistým kontem. O den později nastoupil Aleš Opatrný do stošedesátky s Balguerem a dokončil s ním se 4 trestnými body, když chyboval pouze na oxeru v dvojkombinaci, která byla postavena v závěru kurzu. 

Týmový kolega Aleše Opatrného – Gerco Schröder – zvolil pro první jízdu hnědáka Glock´s Lausejunge a dovezl s ním 8 trestných bodů. V sobotní části, z níž jsou tyto obrázky, startoval na Glock´s Cognac Champblanc, s nímž inkasoval 5 trestných bodů za jedno shození a překročení stanoveného času. Berlínští lvi dokončili desátou ligovou soutěž letošní sezony se solidním výsledkem 17 trestných bodů v součtu všech jízd, což stačilo na dvanáctou příčku. Od sedmé pozice je přitom dělil jen jeden trestný bod a rozdíl časů!

Vítězně vyšli z týmového klání tentokrát jezdci Hamburg Diamonds. Nizozemský jezdec Harrie Smolders v sedle Emeralda nechyboval ani v jednom z kol. Jeho týmový partner britský reprezentant John Whitaker s Cassinis Chaplinem na překážkách také nechyboval a konto družstva zatížil pouhým jedním bodem za překročení stanoveného času v druhém kole. 
Hamburg Diamonds jsou ve vedení bodování ligy se 196 body. O 13 bodů méně mají na druhé příčce Valkenswaard United, třetí jsou s odstupem dalších 11 bodů jezdci z týmu Mexico Amigos.

Sobotní podvečer přinesl další vrchol závodů, a to Grand Prix Chantilly s překážkami do 160 centimetrů. Nastoupilo do ní celkem čtyřiadvacet dvojic, z nichž si čtyři s kurzem stavitele Uliana Vezzaniho poradily bez zaváhání a o prvenství se tak rozeskakovaly.

Kolumbijec Carlos Lopez s koněm Cuplandra jako jediný v rozhodující jízdě chyboval, a tak se musel spokojit se 4. místem. Člen zlatého francouzského týmu z loňské olympiády v Riu – Philippe Rozier na koni Rahotep de Toscane překonal rozeskakování bez chyb. S časem 44,80 sekundy dokončil třetí. O dvě sekundy rychlejší byl rovněž čistý Scott Brash z Velké Británie. V Grand Prix se tak s koněm Hello Forever umístil na 2. příčce. Nizozemský jezdec Harrie Smolders prožil v Chantilly skutečné úspěšný závod. Po vítězství v týmové soutěži za Hamburg Diamonds vyhrál i vrchol závodů, když s Emeraldem projel cílem rozeskakování s nulou a v nejlepším čase. Smolders si tak upevnil i svou pozici jedničky v žebříčku hodnocení jednotlivců v rámci Global Champions Tour. Po desátém kole má 247 bodů. Na druhého Itala Alberta Zorziho si vytvořil náskok 57 bodů. Třetí je se 185 body další z Nizozemců Maikel van der Vleuten. 




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE