reklama 11B

Aleš Opatrný čtvrtý v Grand Prix při CSIO Sopoty

Aleš Opatrný zakončil svoje účinkování v polských Sopotech na CSIO5* skvělým čtvrtým místem v Grand Prix, kterého dosáhl s Acovarem. Navíc v dvoukolové Velké ceně Sopot v základní části nechyboval ani Ondřej Zvára s Cento Lanem.
07.06.2015 18:40  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

Aleš Opatrný s Acovarem vybojoval čtvrté místo v GP Sopoty. Ilustrační foto: archiv Jezdci.cz

Velká cena byla vypsaná jako dvoukolová soutěž s překážkami do 160cm. Do druhého, stejně těžkého kola, postupovaly všechny bezchybné dvojice, mezi nimi oba účastníci hájící české barvy Aleš Opatrný a Ondřej Zvára. Do obtížné soutěže, která je nejen součástí bodování do Longines žebříčku, ale zejména kvalifikací na letošní evropský šampionát a olympijské hry 2016 nastupovali oba čeští jezdci se svými nejzkušenějšími koňmi.
 
Ondřej Zvára sedlal Cento Lana a po bezchybné první části se dopustil v druhém kole jen jedné chyby, což ho nakonec zařadilo na konečné 19. místo. Aleš Opatrný s Acovarem v druhém kole nechybovali ani jednou a s dosaženým časem 52,11 sekund dosáhli na výborné čtvrté místo. Od třetího Patricka Stühlmayera je dělilo jen 5 setin sekundy, od druhé Laury Renwick 4 desetiny. Vyhrál Švéd Douglas Lindelöw s Casellem, který jediný z účastníků v druhém kole stlačil čas své jízdy pod 50 vteřin
 
Kompletní výsledky z celých závodů najdete ZDE



reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE