reklama 11B

Slovenské derby pro Cardboard: Jardin Michelet znovu ukázal, co umí

ikonka

Slovenské derby po šesté za sebou vyhrál kůň trénovaný v Česku. Jardin Michelet se v Bratislavě dokonale rehabilitoval za výpadek v domácí modré stuze a velkým finišem zajistil první derby pro žokeje Adama Floriana, Zdeňka Seménku i stáj Cardboard.
16.07.2023 22:10  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12B

Vítěz Velké jarní ceny zaváhal na startu a v průběhu dostihu se držel v zadní části pole. Florianovi se však podařilo posunout ho v posledním oblouku blíže vedoucím koním a v krátké cílové rovině přišel s údernou koncovkou ve vnější stopě.

Jardin Michelet tak ve svém pátém startu kariéry počtvrté zvítězil, jeho jedinou porážkou zůstává osmé místo v Českém derby. Pro tým stáje Cardboard je to po loňském triumfu Vignetty a jarním úspěchu Jardin Micheleta třetí klasické vítězství.

Výborný výkon podal i druhý You Just Rock, který pod Václavem Janáčkem převzal vedení na začátku roviny a v cíli ztrácel na Jardin Micheleta tři čtvrtě délky. Ryzák stáje Leram se stal po Mir Sadovi a Vivienne Wells třetím koněm historie, který skončil druhý v Českém i Slovenském derby.

Nejlepším domácím koněm se stala třetí Abella, za níž se seřadili Magic Merlin, Macallan a Charpentier. Vítěz předzkoušky Goldis doběhl až osmý.

 

Čtěte také: Historický úspěch Jir Suna v listed. Drážďany zaskočil český hattrick

 

Závěr dostihu poznamenala tragédie Duplikata, který si asi sto metrů před cílem zlomil nohu. Stalo se tak ve chvíli, kdy bojoval o přední umístění a pád žokeje Petra Foreta měl za následek kolizi s Mythical Thorem. "Službukonající veterinářka konstatovala únavovou zlomeninu," uvedla ve své zprávě dostihová komise.

Český chov "raz-dva" ve Zlatém poháru

Ve Zlatém poháru si připsal své zatím životní vítězství český odchovanec Vévoda. Sedmiletý valach Dostihového centra Zámrsk MUDr. Bruny pod svou stálou jezdkyní Jiřinou Andrésovou dokonale využil optimální průběh z druhého místa za vodící Palmerou a ve finiši o hlavu udolal Gaspariniho, který nesl o dva kilogramy více.

Druhý český triumf v rámcovém programu zajistil Drish Venture ze stáje Farma Poledníkovo s.r.o., vedený Radkem Koplíkem. Svěřenec Zdeňka Koplíka si zopakoval předloňské vítězství v Ceně Mysa na 1000 metrů, tentokrát jistě o 1 3/4 délky před maďarskou Okladnou a Shershabem.

Doma naopak zůstala Bratislavská míľa, když favorit Quessigny s Jaroslavem Línkem o půl délky porazil Devila In Pink. Třetí doběhl jedenáctiletý Ideal Approach a dotaci si zajistil i čtvrtý Creator.

Trenér Jaroslav Línek připravil i vítězku Ceny Pat’s Music. Tříletá Free Folie ze stáje Strnisko, odježděná Jánem Havlíkem, byla o krátkou hlavu rychlejší než třídová Zariyannka.

Foto: Petr Guth, dostihovy-svet.cz




Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE
function closepop(){ $("body").removeClass("hidescrollbar"); $("#popreklamagal").hide(); $("#popreklama").hide(); }