reklama 11A

Willemine druhá v Drážďanech navzdory metrům navíc před dostihem

ikonka

Pět dotovaných umístění vybojovali koně v českém tréninku na tradičním závěrečném mítinku sezony v Drážďanech, do boje o vítězství však promluvila pouze domácí odchovankyně Willemine. Dvouletý Doram doběhl čtvrtý mezi nezvítězivšími v Lyonu la Soie.
22.11.2023 20:10  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12B

Početná česká ekipa se ve středu představila na populárním listopadovém mítinku v Drážďanech. Na těžké dráze v podzimních podmínkách se však tuzemským koním tentokrát příliš nedařilo a většina z nich se do boje o dotované příčky nezapojila.

Nejhodnotnější výsledek si připsala třetí z českého i slovenského Oaks Willemine ze stáje Lokotrans. Napajedelská odchovankyně se sice před dvojkovým Preis der Dresden Monarchs (1900 m, 11 500 eur) stala hrdinkou menšího extempore, když při odskakování do zkušebního cvalu ztratila žáka Tomáše Romana, byla však brzy odchycena a do svého dostihu nastoupila.

Na distanci 1900 metrů si svěřenkyně Luboše Urbánka počínala tradičně aktivně a udala svižné tempo. V krátké cílové rovině jí stále zbývalo dost sil a podlehla pouze vítěznému Lips Princovi odježděnému Reném Koplíkem, který triumfoval jistě o 1 1/4 délky. Jako outsiderka 144:10 nastupující Willemine následovala na druhém místě. Zbylí čeští aktéři Culihrach a Odsonne doběhli osmý a desátý.

Druhé místo si v saské metropoli připsala i čtyřletá Storm Kodi, trénovaná Jiřím Brožem pro majitelku Jitku Fialkovou. V sedle s Tomášem Romanem však v Preis der DSC-Schmetterlinge (1500 m, 4000 eur) ztrácel na suverénního vítěze Georgiose devět délek. Pátý Silver Trigger vyšel dotačně naprázdno.

Sledovaným dostihem byl Wettstar.de 100. Dresdner Jugendpreis (1900 m, 12 000 eur) pro dvouleté koně, v němž vzdálenou, leč honorovanou pátou příčku ukořistil hřebec Zirconne ze stáje Vocetka. Jasnine For Joy skončila sedmá a Aaron uzavřel desetičlenný doběh.

V trojkovém handicapu na 1500 metrů finišovala pátá Lena ze stáje Pure Nutrition a stejné umístění získal i Varimingo o kategorii níže na 2200 metrů.

V Lyonu la Soie se ve středu představil čtvrtý z Gerschova memoriálu Doram ze stáje Pegas. Mezi dvouletými nezvítězivšími v Prix du Haras des Chataigniers (1800 m, 16 000 eur) obsadil vykastrovaný syn jedničkové Dorotky po solidním výkonu v sedle s Aurelienem Lemaitrem čtvrtou příčku, 4 1/4 délky za vítězem.

Foto: Pavla Pechmanová




Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE