reklama 11D

Úspěšný návrat Polesné ve Wroclawi, Lukášek má 200. katarského vítěze

ikonka

Mezi Francii, Itálii, Polsko a Katar se o víkendu soustředila hlavní pozornost českých dostihových barev. Tuzemští překážkáři vybojovali dvě vítězství na závěrečném mítinku sezony ve Wroclawi a žokej Tomáš Lukášek oslavil 200. katarské vítězství.
12.11.2023 22:38  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12A

Na wroclawském závodišti Partynice se v sobotu představila početná česká ekipa. Dva týdny poté, co při svém letošním debutu nedokončil Cenu Sergeant Thunder ve Slušovicích, si šestiletý valach Ksiaže Persji ze stáje Vocetka doběhl pro vítězství v proutěných překážkách na 3600 metrů. Svěřenec trenérky Jany Novákové si pod švédským žokejem Niklasem Lovénem jistě o 2 1/2 délky poradil s druhým Isatis de l’ Ecu, Galéra doběhla čtvrtá.

Druhým českým vítězem byl valach Sophist z tréninku Pavla Polese. Ryzák stáje H. R. C. Moravia dopomohl ve 3400 metrů dlouhé steeplechase k úspěšnému comebacku po zranění amatérce Tereze Polesné. V těsném doběhu nechal o půl délky za sebou krajana Korfu, o další půl délky zpět finišovala třetí Babilonia a stejný rozdíl ztrácel i čtvrtý Go Canada.

 

Čtěte také: Wobull Se Now se rozloučil stylově, Nieslanik a Havelková šampiony

 

Ve zbytku programu sbírali tuzemští překážkáři umístění. Ve steeplechase na 3400 metrů chyběly druhé Sardinii dvě délky na vítěze, v proutěných překážkách na 3000 metrů skončila Padela třetí.

Lukášek i Aichnerovci při chuti

Více než spokojen mohl být v sobotu i český žokej působící v Dauhá Tomáš Lukášek. Díky hattricku s Upton Parkem, Prodigious Blue a Mr Saturdayem završil 200 vítězství v Kataru a dobře se naladil na další týdny tamní sezony.

Nedělní mítink v Trevisu přinesl double stáje Scuderia Aichner SRL a trenéra Josefa Váni mladšího. V krosu Premio Renato de Massa na 3500 metrů dominoval Broughton s Josefem Bartošem před Younesem a v prodejních proutěných překážkách se takřka zadrženě prosadil sériový vítěz Sopran Meneghino pod Lenkou Neprašovou.

Sérii francouzských startů v minulých dnech zahájil páteční návrat pětiletého Royal Righta ze stáje Jany Dufkové po čtyřměsíční přestávce. Svěřenec Ingrid Janáčkové Koplíkové finišoval po tradičně aktivním průběhu čtvrtý v prodejní classe 3 Prix d'Issy-les-Moulineaux (2000 m, 19 000 eur) v Saint-Cloud.

Z dvojice překážkářů startujících v sobotním Štrasburku si lépe vedl Prince d'Orage, který bral s Janem Kratochvílem vzdálené páté místo ve steeplechase Prix de Cloture (4200 m, 28 000 eur). Druhý svěřenec Josefa Váni mladšího Loudovico byl zadržen v classe 4 na 3600 metrů.

Další dotovaný výsledek zaznamenal zkušený francouzský harcovník Apollon. V sedle s Perrine Cheyer doběhl pátý v classe 3 Prix Paul Gautier - Prix Sealiway (2000 m, 20 000 eur) v Marseille. Jeho tříletý stájový kolega v barvách stáje Lokotrans Slovakia a tréninku Zdena Koplíka Volcan uzavřel sedmičlenný doběh prodejní Prix Sky Lawyer (1800 m, 15 000 eur).

Trenér Pavel Vítek se v neděli vypravil s dvojicí svěřenců do Durtalu. Pětiletý Inside The World finišoval pátý v Prix de l' Hippodrome (2900 m, 14 500 eur), stejně starý Jonchoeur Debelair se v krosu classe 3 Prix Philippe et Yann Roy (4250 m, 20 000 eur) nedostal přes šestou příčku.

Foto: Tor Partynice




Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE