reklama 11A

Ultimate Fight to dokázal. Veterán podruhé za sebou vyhrál ve Francii

ikonka

Devítiletý Ultimate Fight, běhající v poslední době za vlastní stáj trenéra Zdena Koplíka, nadále dokazuje, že se letos nachází ve velké pohodě. Necelé čtyři týdny po vítězství v Deauville si připsal v Lyonu Parilly druhý francouzský úspěch za sebou.
12.09.2023 18:39  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12C

Před startem prodejní classe 4 Prix de Venissieux (1350 m, 14 000 eur) musel tým někdejšího vítěze Leram Million zaimprovizovat, když část žokejů kvůli transportním problémům nedorazila včas závodiště. Na Ultimate Fighta se tak na poslední chvíli vyhoupl Giovanni Sias, který navážil 54 kg a připravil českému veteránovi optimální průběh z druhého místa.

V cílové rovině přišel Ultimate Fight opět s krásným závěrem a doběhl si pro lehké vítězství o 2 1/2 délky. Připsal si tak v přepočtu 175 000 korun a navýšil sumu svých vyběhaných dotací za celou kariéru na 4 664 900 korun.

V Lyonu se představila i trojice svěřenců Václava Luky a všichni si odvezli dotované výsledky. Dvouletá Kudafushi ze stáje BoKaBau s.r.o. se v Prix des Gentianes (1600 m, 23 000 eur) tradičně silným závěrem posunula s Clementem Lecoeuvrem na výsledné čtvrté místo s odstupem čtyř délek na vítěze.

Solidní debut předvedl Mr Percy, syn někdejší vítězky Jarní ceny klisen Lady Westminster z vlastního chovu stáje Westminster Race Horses. Mezi tříletými nezvítězivšími v Prix Black Dancer (2400 m, 17 000 eur) stihl pod Bauyržanem Murzabajevem dotovanou pátou příčku. Stejné umístění na závěr mítinku vybojoval i srbský rodák My Taky Taky LP, jenž v sedle s Alexisem Pouchinem ztrácel v Prix Wolfram (1600 m, 20 000 eur) 9 1/2 délky na vítězku.

Foto: France Galop




Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE