reklama 11A

Pátek ve Fontainebleau: Gap Pierji s Kratochvílem "bronzoví" v listed krosu

ikonka

Třetí místo v listed cross country vybojoval na Velký pátek osmiletý Gap Pierji s žokejem Janem Kratochvílem. Valach stáje Scuderia Aichner SRL byl nejúspěšnějším z trojice svěřenců trenéra Josefa Váni mladšího ve francouzském Fontainebleau.
29.03.2024 18:32  |  Autor: Martin Cáp  |  Foto: poskytl France Galop  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12D

Gap Pierji nastupoval do Grand Steeple-chase cross-country de Fontainebleau (6000 m, 57 000 eur) jako outsider 25:1, ale v samotném dostihu si počínal s přehledem. Kratochvíl ho vedl zhruba uprostřed pole kolem páté pozice a v poslední třetině kurzu se posunul na blízkou třetí příčku. Při nabíhání do cílové roviny se krátce zdálo, že český zástupce nebude stačit náporu útočících soupeřů, ale Gap Pierji na měkké dráze zmobilizoval síly a finišoval třetí, asi 2 1/4 délky za šestiletým vítězem Travel de Belair.

Na dotované umístění dosáhl ještě čtyřletý Tough Times ve vlastních barvách Josefa Váni mladšího. Účastník loňského St. Legeru při svém překážkovém debutu finišoval sedmý v proutěných překážkách classe 4 Prix Techtar Fontainebleau (3550 m, 23 000 eur).

Naopak stejně stará Starnight v rámci své premiéry v českém tréninku skončila daleko od předních příček. V proutěných překážkách pro klisny Prix de la Mare aux Couleuvres (3550 m, 26 000 eur) se nedostala přes předposlední jedenácté místo.




Veškerý obsah na webech Jezdci.cz, EquiTV a EquiRada je dostupný zdarma. Kvalitní materiály ovšem něco stojí a příjmy z reklamy chod redakce plně nepokryjí. Příspěvkem 100 Kč podpoříte naši autorskou tvorbu a získáte 1 měsíc členství ve fanclubu. Další podrobnosti najdete POD TÍMTO ODKAZEM.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE