reklama 11C

Český double v Trevisu vedli Váňa a Seménka, zajímavý debut v Saint-Cloud

ikonka

Dvěma překážkovými vítězstvími v Trevisu a tabulovým umístěním v pařížském Saint-Cloud pokračovala v úterý série startů českých stájí v zahraničí. Na italské dráze dosáhli po jednom úspěchu trenéři Josef Váňa mladší a Zdeněk Seménka.
26.03.2024 21:14  |  Autor: Martin Cáp  |  Foto: Josef Malinovský  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12B

Dalším ze série tuzemských rekonvalescentů, kteří v březnu slavili comeback, byl devítiletý Laldann ze stáje Scuderia Aichner SRL. Vítěz Steeple-chases di Treviso (L) z roku 2021 se divákům představil po necelých dvou letech a pod žokejem Josefem Bartošem se mu na měkké dráze podařil vítězný návrat.

V krosu Premio Francesco Deriu' (3900 m) si Laldann počínal aktivně, velkou část dostihu se podílel na tempu a v cílové rovině bez problémů utekl soupeřům. Druhý Younes, říjnový vítěz ze Slušovic, ztrácel v cíli tři délky.

Trenér Zdeněk Seménka se svého prvního letošního triumfu dočkal o hodinu později. Jeho šestiletá svěřenkyně Surabaya ze stáje Hany Veselé po taktické jízdě Jana Faltejska zdolala o pět délek Black Stara, když do cílové roviny vbíhala s rozhodujícím náskokem a v závěru ještě odskočila.

Náročné podmínky panovaly i v pařížském Saint-Cloud, kde na těžké dráze debutovala v dostihu tříletých nezvítězivších klisen na 2400 metrů hnědka Tented Camp v barvách Iva Köhlera, disponující přihláškami do Českého derby, Oaks a St. Legeru.

O vítězce se rozhodlo už dlouho před cílem. Debutující ryzka Wasabi deklasovala soupeřky o devatenáct délek, za ní si pohlídaly další příčky zástupkyně Godolphinu a Aga Khana. Zezadu jdoucí Tented Camp v sedle se svou trenérkou Martinou Havelkovou se za distancí dostala na dotované páté místo a uhájila ho až do cíle.

V handicapu classe 4 Prix de Castel (1500 m, 18 000 eur) absolvovala svůj třetí letošní start čtyřletá Miura ze stáje Leram a pod Clementem Lecoeuvrem finišovala v šestnáctičlenném poli jako devátá.




Veškerý obsah na webech Jezdci.cz, EquiTV a EquiRada je dostupný zdarma. Kvalitní materiály ovšem něco stojí a příjmy z reklamy chod redakce plně nepokryjí. Příspěvkem 100 Kč podpoříte naši autorskou tvorbu a získáte 1 měsíc členství ve fanclubu. Další podrobnosti najdete POD TÍMTO ODKAZEM.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE