reklama 11C

Lukášek se na Emírově meči neztratil. Vytěžil jsem maximum, pochvaluje si

ikonka

Jedno vítězství a šest dalších dotovaných umístění slavil na třídenním mítinku Emírův meč v Dauhá Tomáš Lukášek. Vrchol katarské sezony se mu tak vydařil výrazně lépe, než očekával. "Jsem spokojený, ze svých šancí jsem vytěžil maximum," hodnotil.
18.02.2024 20:04  |  Autor: Martin Cáp  |  Foto: Qatar Racing and Equestrian Club  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12C

Ačkoli se v Kataru působící český žokej vyhoupl do sedla ve dvaceti dostizích, v tvrdé konkurenci neměl k dispozici žádného horkého favorita. Vytoužené vítězství se mu však podařilo hned v úvodní den mítinku, když se mu na tříletém Jungle Mate z trénínku Ibrahima Al Malkiho otevřel v cílové rovině prostor k útoku a o hlavu uhájil triumf v class 2 Thoroughbred 3yo Sand Championship (1700 m, 100 000 dolarů).

V pátek přidal dvě druhá, jedno třetí a jedno čtvrté místo. V místním listed Purebred Arabian Sprint Cup (1200 m, 200 000 dolarů) chybělo Lukáškovi v sedle Posuelo Py k vítězství 3/4 délky.

Závěrečná sobota pak v podání českého žokeje přinesla těsnou druhou příčku s Coco Jackem v class 2 na 2000 metrů a páté místo v jednom z vrcholů celého mítinku, H. H. The Amir Sword - Purebread Arabian (Gr.1, 2400 m, 2.5 milionu dolarů). Tam jeho partner Hareeb sice ztrácel na vítěze 16 1/2 délky, ale dokázal uhájit poslední dotaci a tabulové umístění.




Veškerý obsah na webech Jezdci.cz, EquiTV a EquiRada je dostupný zdarma. Kvalitní materiály ovšem něco stojí a příjmy z reklamy chod redakce plně nepokryjí. Příspěvkem 100 Kč podpoříte naši autorskou tvorbu a získáte 1 měsíc členství ve fanclubu. Další podrobnosti najdete POD TÍMTO ODKAZEM.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE