reklama 11D

Jarní přehlídky plemenných koní v Zemských hřebčincích Písek a Tlumačov

ikonka

Zemské hřebčince v Písku a v Tlumačově pořádají tradičně v průběhu března přehlídky plemenných koní. V jižních Čechách proběhnou hned dvě – první v sobotu 2. března, druhá pak o tři týdny později. Na Zlínsko vyrazí chovatelé 16. března.
28.02.2024 13:46  |  Autor: Josef Malinovský  |  Foto: Lukáš Krajíček  |  Rubrika: Chov  |   FANCLUB
reklama 12B
 
„Dvě tradiční jarní přehlídky plemenných hřebců se letos uskuteční v sobotu 2. a v sobotu 23. března. Návštěvníci z řad laické i chovatelské veřejnosti se mohou těšit na bohatý program s prezentací hřebců a řadou doprovodných vystoupení,“ uvedli zástupci Zemského hřebčince v Písku na oficiálních internetových stránkách. 
 
První jarní přehlídka proběhne od 11:00 hodin v kryté jezdecké hale hřebčince předvedením tří desítek plemenných hřebců, kteří působí v přirozené plemenitbě a v inseminaci čerstvým spermatem. „Zastoupena budou plemena teplokrevná, chladnokrevná i máločetná. Kromě vlastních koní v majetku hřebčince bude možné vidět také hřebce soukromých majitelů. Oblíbený doprovodný program od 13:00 hodin určitě nejvíce potěší širokou veřejnost a rodiny s dětmi. Jako každý rok se mohou i letos těšit na různá drezurní vystoupení, jezdeckou čtverylku zaměstnanců hřebčince, zápřež koní v kočáře, ukázky jízdy v dámském sedle i práce s chladnokrevnými hřebci. Chybět nebudou ani vystoupení starokladrubských koní z Národního hřebčína v Kladrubech nad Labem a ukázky Jízdní policie Krajského ředitelství hlavního města Prahy,“ upřesnili písečtí pořadatelé.
 

Psali jsme: Čtyři hodiny koňské krásy a elegance. V Písku se ukázali nejen hřebci

 
Druhá jarní přehlídka v Písku bude následovat o tři týdny později opět od 11:00 hodin. Uskuteční se však již na venkovním kolbišti. „Její program bude více zaměřen na odbornou chovatelskou veřejnost. Plemenní hřebci pro letošní připouštěcí sezonu budou předvedeni na ruce i pod sedlem na zkráceném parkuru. Pro diváky je k dispozici zastřešená tribuna,“ doplnili informace v tiskové zprávě s dovětkem, že během obou přehlídek bude možnost prohlédnout si stáje hřebčince.
 
O poznání stručnější pozvánku zveřejnili představitelé Zemského hřebčince v Tlumačově, kteří chystají předvedení plemenných hřebců pro připouštěcí sezonu 2024 v sobotu 16. března. „Můžete se těšit na předvedení hřebců na ruce, ale i na program s jezdeckými a vozatajskými ukázkami. Akce je přístupná chovatelům i veřejnosti,“ publikovali na svém webu bez bližších podrobností.



Veškerý obsah na webech Jezdci.cz, EquiTV a EquiRada je dostupný zdarma. Kvalitní materiály ovšem něco stojí a příjmy z reklamy chod redakce plně nepokryjí. Příspěvkem 100 Kč podpoříte naši autorskou tvorbu a získáte 1 měsíc členství ve fanclubu. Další podrobnosti najdete POD TÍMTO ODKAZEM.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE
function closepop(){ $("body").removeClass("hidescrollbar"); $("#popreklamagal").hide(); $("#popreklama").hide(); }