reklama 11C

Igor zvítězil na proutkách v Meranu, Drish Venture v listed nestačil

ikonka

Šestiletý Igor ze stáje Jokr - Váňa byl v neděli jediným koněm v českém tréninku, jemuž se podařilo zvítězit v zahraničí. V sedle s Janem Kratochvílem si po boji s tréninkovým kolegou Darzanem připsal proutěné překážky Premio Cral Merano (3000 m).
06.08.2023 23:15  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12D

Svěřenec Josefa Váni v cílové rovině udržel těsnou převahu a prosadil se o 3/4 délky. Pro odchovance německého hřebčína Hachtsee to bylo třetí překážkové vítězství kariéry.

Ve steeplechase nováčků na 3550 metrů doběhl na druhém místě Pretty King před krajanem Ramuntchem, tříletý Allazal přidal v zahajovacím dostihu na 1900 metrů čtvrtou příčku.

Nejambicióznější český start se v neděli odehrál na rovině ve francouzském Deauville. Dvojnásobný vítěz Ceny Mysa Drish Venture ze stáje Farma Poledníkovo s.r.o. se porovnal s blacktype sprintery v listed Prix du Cercle (1000 m, 52 000 eur). Radek Koplík vedl pětiletého svěřence svého bratra Zdena ve skupince koní cválajících blíže k vnitřní bariéře a zpočátku se držel na třetím místě. Od poloviny dostihu se však začal propadat a nakonec uzavřel doběh na posledním jedenáctém místě více než jedenáct délek od vítězného Asymmetrica.

V Drážďanech tentokrát tuzemští koně vyšli z hlediska vítězství naprázdno. Nejlepší výsledek na nedělním mítinku zaznamenala Kaleomiya, která pod Jakubem Pavlíčkem skončila třetí v dostihu klisen na 1900 metrů, následovaná další českou zástupkyní Mineou.

Pro dotaci si na saské dráze doběhla ještě zezadu finišující Caleco, které ze čtvrtého místa scházely asi dvě délky na vítěze dostihu kategorie E na 1200 metrů.

Tříletý Hidden Colony doběhl ve vrcholu dne, dvojkovém handicapu Palettenhandel-Dresden Cup (1400 m, 11 500 eur), ve společnosti starších soupeřů pod nejvyšší hmotností v poli 60 kg sedmý. Zvítězil někdejší svěřenec Jiřího Brože Planteur's Whiskey, jenž se spolu se svou jezdkyní Michaelou Musialovou mezitím přesunul do Německa k trenérovi Andreasi Wöhlerovi.

Foto: Ippica




Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE