reklama 11A

Ponntos v Goodwoodu opět se ctí. V těsném doběhu udržel dotaci

ikonka

Jako největšího outsidera v poli se sázkovým kurzem 66:1 vyslali britští sázející českého Ponntose do sprinterské grupy 2 v Goodwoodu. Pětiletý hřebec MUDr. Evy Nieslanikové navázal na loňský výkon a pod Hayley Turnerovou finišoval šestý.
04.08.2023 18:24  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |  
VIDEO
| FANCLUB
reklama 12A

Druhý rok za sebou si šampion sprinterů Ponntos ze stáje MUDr. Evy Nieslanikové odváží dotované umístění z prestižního mítinku Glorious Goodwood. Po loňském pátém místě v grupě 2 King George Qatar Stakes vybojoval ve stejném dostihu šestou příčku, za niž jeho tým inkasuje 4050 liber.

Pro suverénní vítězství o tři délky si doběhla favorizovaná Highfield Princess s žokejem Jasonem Hartem. Doběh klisen dotvořila na druhém místě White Lavender, třetí finišoval Raasel.

Trenér Miroslav Nieslanik na svou stájovou hvězdu poprvé angažoval britskou rekordmanku Hayley Turner. Ta zvládla Ponntosovu startovní reakci a pětiletý hnědák, jehož sázkový kurs před startem vystoupal na hodnotu 66:1, se během prvního z pěti furlongu dostal na špici.

 

Psali jsme: Žena, která psala historii. Ponntose v Goodwoodu pojede Hayley Turner

 

Se silami vydržel až k mezníku posledního furlongu, kde se na něj začali tlačit útočící soupeři. Ponntos v těsném doběhu kolem konce tabule udržel šestou příčku z jedenácti startujících, krátkou hlavu za tabulí a šest délek za vítěznou Highfield Princess, která letos skončila druhá v Duke of York Stakes a King’s Stand Stakes. Pět furlongů na dobré až měkké dráze v Goodwoodu zdolala v čase 0:58,92.

Ponntos se stal prvním českým rovinovým koněm v novodobé historii, který vybojoval dvakrát dotované umístění na britské grupové scéně. Před ním absolvoval dva starty na ostrovech pouze Darsalam, který jako tříletý skončil šestý v St. Legeru a o rok později devátý v Gold Cupu.

Foto: Racing TV




Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE