reklama 11C

Dvě vítězství českých stájí v Pise, na Azurovém pobřeží dvě "stříbra"

ikonka

Série startů českých stájí v zahraničí pokračuje i deset dní před Vánocemi. Dvě vítězství si tuzemské stáje připsaly na čtvrtečním mítinku v Pise, stáj Scuderia Aichner zaznamenala dvě druhá místa v Cagnes-sur-mer. V Chantilly se umístila Mirissa.
14.12.2023 20:43  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12B

Na dvou frontách ve čtvrtek bojovali stáj Scuderia Aichner SRL a trenér Josef Váňa mladší. V Cagnes-sur-mer zůstali žokej Josef Bartoš s Oleksandrem Ryzhakem, zatímco Jan Kratochvíl se vydal do Pisy a v obou případech měli úspěšné odpoledne. Na hipodromu San Rossore v Pise zvítězil pětiletý Ches Demonmirail ve steeplechase Premio Balorain (3500 m, 15 000 eur) a položil tak základ k českému double.

Druhý triumf na italské dráze zařídil trenér Greg Wroblewski, jehož valach Poirot ze stáje Wieslawa Jakuba Kartuse lehce ovládl proutěné překážky tříletých nezvítězivších  Premio Bourak (3200 m, 14 300 eur) v sedle s Dylanem Salmonem. Třetí skončila jeho tréninková kolegyně, ve Švédsku narozená Esther Hill.

V Cagnes-sur-mer sice ekipa Josefa Váni mladšího další vítězství nepřidala, ale brala dvě druhá místa. Jedno z nich vybojovala čtyřletá Vezzana, která deset dní po svém debutu na Azurovém pobřeží opět dokázala, že jí místní podmínky vyhovují. V proutěných překážkách classe 3 Prix Jean Doumen (3400 m, 37 000 eur) ztrácela pod Josefem Bartošem 1 3/4 délky na vítěznou Jakartu Macalo.

Dařilo se i ukrajinskému jezdci ve službách Váňových Oleksanderu Ryzhakovi. V proutěnkářském handicapu Prix de l'Authion (4000 m, 37 000 eur) dovedl osmiletého Andoinse po aktivním průběhu na druhou příčku půldruhé délky za první v cíli Hellenou. Pátý finišoval jeho bývalý stájový kolega Capivari. Ryzhak přidal ještě páté místo v dalších proutěných překážkách Prix Groupe Vo (4000 m, 46 000 eur) v sedle sedmiletého Volkova Jelois.

Dvě klisny stáje Leram poslal ve čtvrtek do Chantilly trenér Václav Luka mladší a v obou případech angažoval žokeje Clementa Lecoeuvra. Dotovaný výsledek si připsala vytrvalkyně Mirissa, která odvodila classe 4 Prix de la Foret de Carnelle (2700 m, 18 000 eur) a ve finiši uhájila čtvrté peníze se ztrátou necelých dvou délek na vítěze. Její stájová kolegyně Sunshinefled mezi tříletými v Prix Magdelene (1400 m, 23 000 eur) tentokrát vyšla naprázdno, z šesté pozice jí na dotaci chybělo 3/4 délky.

Již ve středu se v italském Varese-Bettole představil šestiletý Donn Clifs. Valach MUDr. Evy Nieslanikové v dostihu amatérů Premio Francesco Bruto (1400 m, 7000 eur) uhájil pod Jessicou Spampatti druhé místo.

Ilustrační foto: Bohumil Křižan / Jockey Club ČR




Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE
function closepop(){ $("body").removeClass("hidescrollbar"); $("#popreklamagal").hide(); $("#popreklama").hide(); }