reklama 11B

Dostihové Velikonoce v Německu: Nejlépe si vedli Donn Clifs a Noelle

ikonka

Třináct koní v českém tréninku startovalo během velikonoční neděle a pondělí v zahraničí, na dotovaná umístění ale dosáhli jen dva z nich. Týden před startem domácí sezony tentokrát byla maximem pátá místa Donna Clifse a Noelle na německých drahách.
01.04.2024 18:52  |  Autor: Martin Cáp  |  Foto: Pavla Pechmanová (ilustrační)  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12C

Největší zájem českých stájí o víkendu poutal nedělní zahajovací mítink v berlínském Hoppegartenu, který se odehrál před impozantní kulisou 12 500 diváků. Proti domácím koním však tuzemští reprezentanti na konci března vesměs tahali za kratší konec.

Nejlépe si vedl sedmiletý Donn Clifs ze stáje MUDr. Evy Nieslanikové, kterého sázející poslali do trojkového handicapu Eröffnungsrennen (1200 m, 8000 eur) jako favorita 36:10. Pod Leonem Wolffem si na krátké distanci doběhl pro páté místo s odstupem asi 7 1/2 délky na vítěze.

Mezi tříletými debutanty v Porta Möbel-Rennen (1800 m, 10 000 eur) zahájili kariéru Highland Sweet a do Velké jarní ceny přihlášený Square Garibaldi. V sedmičlenném poli, v němž nechyběli i koně s ambicemi do větších německých dostizích, se seřadili na šestém a sedmém místě.

Poměrně daleko od nejlepších byli v Preis der Baden-Badener Auktionsgesellschaft BBAG (2200 m, 10 000 eur) šestý Queen's William a osmý Dancing Light. Z české trojice ve dvojkovém Preis des Tesla-Teams Gigafactory Berlin-Brandenburg (1600 m, 13 000 eur) byla nejlepší Heidi High na sedmé příčce, následovaná devátým Procellarum a desátým Fortune Gold.

Zkušený německý harcovník Sirbowtieman se musel ve trojkovém Preis der FINUM.Private Finance AG (2200 m, 8200 eur) spokojit s osmým místem, na vítěze však ztratil jen asi pět délek.

Trenér Jiří Brož se s dvojicí svěřenců zúčastnil pondělního mítinku v Kolíně nad Rýnem. Zatímco šestiletá Noelle ukořistila v trojkovém handicapu Preis des 1. FC Köln (1400 m, 8200 eur) s Jiřím Palíkem páté peníze se ztrátou 6 1/2 délky na vítězku Armiru, bělouši Mannixovi unikla na sedmém místě ve čtyřkovém Remagen Oster-Trophy (2200 m, 6000 eur) dotace o nos a hlavu.

Již v neděli se vypravil trenér Zdeněk Seménka s dvěma koňmi majitelky Hany Veselé do francouzského Lion-D'Angers. Účastník loňského derby Mr Dreamer pod Antoinem Subiasem finišoval šestý v classe 3 Prix du Festival Terre des Sports (1400 m, 20 000 eur). Stejný výsledek zaznamenal i v českém tréninku debutující čtyřletý valach Lakissimo v classe 3 Prix de Paques (2000 m, 19 000 eur).




Veškerý obsah na webech Jezdci.cz, EquiTV a EquiRada je dostupný zdarma. Kvalitní materiály ovšem něco stojí a příjmy z reklamy chod redakce plně nepokryjí. Příspěvkem 100 Kč podpoříte naši autorskou tvorbu a získáte 1 měsíc členství ve fanclubu. Další podrobnosti najdete POD TÍMTO ODKAZEM.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE