reklama 11C

ČSP pokračuje v Suché. Štětina má šanci se vrátit na vrchol žebříčku

ikonka

Již od čtvrtka probíhá v Suché deváté kolo Českého skokového poháru. V neděli jezdci budou mít jednu z posledních možností zabodovat do žebříčku domácí parkurové extraligy, v níž aktuálně vede Jaroslav Jindra. Ten ovšem na seznamu účastníků chybí.
08.09.2023 08:40  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D
 
Na startu nedělní Velké ceny by mělo být bezmála třicet dvojic, mezi nimiž je například Jan Štětina. Po osmi kolech je s 52 body na druhém místě za Jaroslavem Jindrou, na jehož kontě je 64 bodů. 
 
V případě umístění na předních příčkách jej může opět předstihnout, nebo alespoň jeho skóre dorovnat. Štětina v Litomyšli zvítězil v roce 2019 a jeho šance na další triumf bude vysoká. Do vrcholného klání má nahlášené hned tři koně, jimiž jsou Chabella Donna PS, Presley-S a Kuala Lumpur VD Begijnakker Z.
 
Loni v Suché u Litomyšle vyhrál Zdeněk Hruška, druhá byla Natálie Ulčová a třetí Tereza Kleandr, která i letos nastoupí na start hlavní soutěže. Partnery jí budou Imola a Okidoki Van De Coefering. Diváci uvidí také loňskou vítězku Českého skokového poháru Lucii Strnadlovou se Solidatem či olympionika Miloslava Příhodu s Ibizou D a Carmanem. Parkur bude postaven na úrovni stupně T*, tedy s překážkami vysokými 145 centimetrů. Stavitelem kurzů je Roman Drahota.
 
Meteorologové předpovídají na víkend slunečné dny s letními teplotami, a tak lze očekávat vysokou diváckou návštěvnost. „Těším se, že nás nezaskočí počasí jako vloni,“ říká ředitel závodů Jiří Skřivan. Nedělní program bude tradičně přenášet živě internetová televize EquiTV.cz.
 
Český skokový pohár 2023 čekají po Velké ceně Litomyšle už jen dva mítinky. Od 14. do 17. září proběhne Velká cena Hořovic a finálové závody proběhnou ve dnech 28. září až 1. října v Chuchle Areně Praha.
 
Foto: poskytla Asociace ČSP
Zdroj: tisková informace Asociace ČSP
 
 



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE