reklama 11B

Žokejové se mezi gladiátory neztratili, ve "Velké" doběhli třetí

ikonka

Jan Kratochvíl, Jan Odložil, Jakub Spáčil a Daniel Vyhnálek zaznamenali na víkendovém Taxis Gladiator Race nejlepší výsledek dostihového týmu, 6900 metrů dlouhou trať závodu Original zdolali za 1:02,23 hodiny.
02.12.2019 08:35  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12C
Hned dva týmy hájily barvy Dostihového spolku v třetím ročníku překážkového běhu Taxis Gladiator Race. A na trati závodu inspirovaného Velkou pardubickou se rozhodně neztratily. Kvartet vedený vítězem Velké pardubické 2017 Janem Kratochvílem vybojoval třetí místo, tým kapitánky Veroniky Olehlové doběhl pátý.
 
Oba týmy startovaly v závodě Original na 6 900 metrů s jednatřiceti překážkami. Vítězný tým trať absolvoval v čase 1:02,23, Kratochvílův kvartet na ně ztrácel jen tři minuty. O historicky nejlepší výsledek v tříleté historii závodu – třetí místo – se postarali žokejové Jan Kratochvíl a Jan Odložil s jezdci Jakubem Spáčilem a Danielem Vyhnálkem.
 
Zatímco první tři jmenovaní si Taxis Gladiator Race vyzkoušeli už podruhé, pro Daniela to byla premiéra. "Bylo to moc fajn, příští rok chceme znovu," shodli se členové bronzového týmu, který běžel pod názvem DS Team 1. Dostihoví jezdci prokázali smysl pro fair-play, když na poslední překážce pomáhali soupeřům na úkor ztracených cenných vteřin.
 
Kapitánkou smíšeného družstva DS Team 2 byla Veronika Olehlová, připojili se k ní Bára Švrlanská, Tomáš Rozsypal a Jan Šťastný. Při své premiéře zvládli trať v čase 1:20:26 a obsadili páté místo.
 
Třetí ročník překážkového běhu TAXIS Gladiator Race znovu na Pardubické závodiště přilákal tisíce závodníků. Během tří dnů na tratě vyběhlo téměř dva a půl tisíce běžců, které přišlo podpořit na pět tisíc diváků. 
 
"Tratě všech závodů jsou zajímavou kombinací zdejších dostihových překážek včetně těch z Velké pardubické a překážek gladiátorských. To je pro řadu běžců atraktivní a do Pardubic i díky tomu jezdí stále raději," řekl ředitel pořádající organizace Sportvisio Roman Šinkovský.
 
Další ročník Taxis Gladiator Race se uskuteční ve dnech 4. a 5. prosince 2020.
 
 
Zdroj: Tisková informace Dostihového spolku Pardubice




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE