reklama 11C

Žena, která psala historii. Ponntose v Goodwoodu pojede Hayley Turner

ikonka

Stanovila hned několik rekordů a milníků, za svůj přínos dostihovému sportu dokonce převzala státní vyznamenání. V pátek se Hayley Turner v Goodwoodu poprvé vyhoupne na českého Ponntose. Nahradí tak původně angažovanou Hollie Doyle.
04.08.2023 06:30  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12B

Šampion sprinterů Ponntos se v pátek odpoledne stane druhým koněm v českém tréninku po Darsalamovi, který se opakovaně postavil na start britského grupového dostihu. Hvězda trenéra Miroslava Nieslanika se vrací do grupy 2 King George Qatar Stakes v Goodwoodu, kde bude chtít navázat na loňské páté místo.

V jedenáctičlenném poli patří Ponntosovi pozice největšího outsidera, ve čtvrtek večer se jeho kurzy u britských sázkových kanceláří pohybovaly kolem 33:1. V jeho sedle se poprvé představí Hayley Turner.

Kolem hřebcova jezdeckého obsazení panovaly v posledních dnech nečekané otazníky. Jeho loňský pravidelný partner Frankie Dettori, který se českému týmu původně omlouval s poukazem na dovolenou v rodné Itálii, je nakonec uveden jako žokej sázkové čtvrté šance Equilaterala. A původně angažovaná Hollie Doyle musela dát přednost stájovým povinnostem v Bathu.

 

Psali jsme: Přípravy na Goodwood vrcholí. Ponntos je opět ve formě, hlásí Tušimice

 

Hayley Turner letos nasbírala na britských drahách 23 vítězství včetně Britannia Stakes s Docklandsem v rámci královského mítinku v Ascotu. Na slavné závodiště se vrátí za týden v rámci populární týmové soutěže Shergar Cupu, kde v rámci své rekordní šestnácté účasti povede ženský tým a pokusí se potřetí získat trofej Silver Saddle pro nejúspěšnějšího žokeje dne.

40letá jezdkyně z Nottinghamu převzala v roce 2016 čestný titul důstojníka britského impéria (OBE) za služby dostihovému sportu. V sezoně 2008 se stala první ženou, která zvítězila ve sto dostizích na britské půdě během jednoho kalendářního roku a připsala si celou řadu dalších milníků.

Odchovankyně trenéra Michaela Bella má na kontě mimo jiné dva triumfy v grupě 1. V roce 2015 ukončila po sérii zranění kariéru a stala se televizní expertkou. Již o dva roky později se však vrátila do sedla, když využila zavedení úlevy pro jezdkyně ve Francii a brzy nato začala jezdit i doma. Od té doby vytěžila mimo jiné čtyři triumfy na Royal Ascotu, kde zvítězila teprve jako druhá žena v historii.

Jak si Hayley Turner poradí s Ponntosovým specifickým dostihovým projevem a rychlou startovní reakcí, se dozvíme v pátek v 16:35 středoevropského letního času. Bude to teprve podruhé, co temperamentního hnědáka pojede v dostihu žena. Tou první byla Martina Havelková, která ho jako dvouletého dovedla ke druhému místu na Evropském poháru žokejů.

Foto: Petra Mikesková




Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE