reklama 11B

Výroční ceny GCL 2023: Němec Christian Kukuk byl vyhlášen jezdcem roku

ikonka

Ve středu 15. listopadu proběhlo v centru Prahy slavnostní vyhlášení výročních cen Global Champions League 2023. Jezdcem roku se stal Christian Kukuk z týmu Riesenbeck International, který vybojoval celkové vítězství v tomto seriálu.
16.11.2023 10:00  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C
 
Christian Kukuk byl v letošní sezoně Global Champons League osobně u osmi umístění týmu Riesenbeck International na stupních vítězů a pěti vítězství. Při 65 % startů nezaznamenal se svými koňskými svěřenci žádnou penalizaci.
 
„Byl to velmi emotivní rok. Mám za sebou velký tým a toto ocenění patří všem majitelům koní, ošetřovatelům, fanouškům a samozřejmě také mé rodině. Je však tady jeden člověk, který za tím vším stojí, a tím je Ludger Beerbaum. Celou sezonu nám dával jasný směr, chtěli jsme vyhrát šampionát a všichni jsme se drželi tohoto stanoveného cíle. Týmový duch, který mezi námi vládl, byl neskutečný,“ řekl při převzetí ceny Christian Kukuk.
 

Čtěte také: Kellnerová: Pro Super Cup máme strategii. Tlak O2 areny si vždy užívám

 

V kategorii jezdců do 25 let obdržela ocenění Nina Mallevaey z družstva Rome Gladiators. „Snila jsem o tom, že se budu moci účastnit velkých závodů. Mám velké štěstí, že mám kolem sebe skvělý tým. Musím také poděkovat za příležitost majiteli našeho družstva Marku Rienovi a manažerovi Nicku Skeltonovi,“ uvedla talentovaná jezdkyně. 
 
Koněm roku GCL 2023 je třináctiletý valach Beauville Z N.O.P. ježděný nizozemským reprezentantem Maikelem van der Vleutenem. Chovatelem koně jsou Pascal a Monique Habetsovi, majitelkou Marta Ortega Pérez. „S Martou spolupracujeme mnoho let a je fantastické, že nás podporuje a pomáhá nám dosahovat skvělých výsledků. To jsou chvíle, pro které to všechno děláme,“ s povděkem pronesl Maikel van der Vleuten. 
 
Foto: poskytlo tiskové středisko Global Champions League
Zdroj: tisková zpráva Global Champions League



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE