reklama 11B

Šimůnková: Horse show v O2 areně bude o rychlosti, adrenalinu a napětí

ikonka

Program galashow světového parkuru GC Prague Playoffs tradičně zahrnuje také doprovodnou jezdeckou show. Velká část účinkujících se v České republice představí úplně poprvé. „Letos to bude hodně o rychlosti a adrenalinu,“ říká Veronika Šimůnková.
14.11.2023 16:30  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Ostatní  |  
VIDEO
| FANCLUB
reklama 12C

 
V pražské O2 areně diváci uvidí během čtyřdenního mítinku Global Champions Playoffs také jedinečnou „horse show“, která každoročně zpestřuje nabitý program parkurových závodů té nejvyšší světové úrovně. 
 
„Snažili jsme se opět o to, aby show byla zajímavá pro všechny generace, fanoušky koní i laickou veřejnost. Bude to hlavně o rychlosti, adrenalinu, napětí a fandění,“ nastínila během úterního video rozhovoru Veronika Šimůnková, jež má tuto část programu na starosti. „Dle zkušeností z předešlých ročníků víme, že návštěvníci O2 areny mají rádi, když se mohou zapojit do toho, co se děje uvnitř arény. Proto velká část vystoupení bude v tomto módu.“ 
 
Vůbec poprvé bude v České republice k vidění disciplína zvaná Horseborarding. „Je to soutěž týmů složených z jezdce na koni a jezdce na off-roadovém skateboardu. Taková trojice – kůň, jezdec a skateboardista – má za úkol projet předem danou trasu v co nejlepším čase. Již jsem viděla plánky kurzů a nebude to vůbec jednoduché. Sama jsem zvědavá, jak to soutěžící zvládnou. Pravidla jsou podobná jako při vozatajském parkuru, i v tomto případě totiž účastníci absolvují trať s překážkami tvořenými z kuželů, na nichž jsou shoditelné prvky. Vítězem se stane ten, kdo bude mít nejrychlejší čas, přičemž každý startující má dva pokusy,“ popisuje manažerka horse show. 
 

Čtěte také: Markéta Šveňková: Příjezd stovek koní do O2 areny koordinuje aplikace

 
Brankami mezi kužely budou i tentokrát projíždět při soutěži čtyřspřeží členové rodiny Nesvačilových. Ti se při galashow světového parkuru v Praze představili již dvakrát. „Jiří Nesvačil senior a jeho dva synové Radek a Jiří jsou takové naše stálice, ale fanoušci je milují, a tak jsme se je rozhodli zařadit do programu i v tomto roce. Kurz parkuru na úrovni Světového poháru chystá Jaroslav Pavel z komise všestrannosti České jezdecké federace a bude určitě jiný než v loňském roce. Musím však připomenout, že tuto část show diváci uvidí pouze v pátek odpoledne, respektive podvečer,“ upřesňuje Šimůnková.
 
Další dávku adrenalinu nabídnou členové francouzské skupiny Cali Voltige. „Jezdci předvedou na hřbetech svých koní neuvěřitelné akrobatické kousky. Po obvodu arény pojedou například hlavou dolů zavěšeni jednou nohou a ukážou takzvané džigitovky. Při trikovém ježdění musí být vše sladěno do posledního detailu, jelikož jakýkoliv špatný pohyb může mít fatální následky. Hlavy jezdců jsou někdy hodně blízko kopyt cválajících koní,“ upozorňuje na možná rizika.
 
Mezi další velké jezdecké hvězdy, které vystoupí v O2 areně, patří Němka Dajana Pfeifer. „Bude to taková lyricko-éterická část naší show. Diana přiveze do Prahy s sebou jednoho koně, s nímž si přichystala ukázku volné drezury. Jezdit bude po speciální plachtě. Ta se bude vlnit, částečně vznášet nad povrchem a pohybovat různými směry. Kůň s jezdkyní se však nenechají vyvést z koncentrace a ukážou těžké drezurní prvky bez jakéhokoliv tlaku či násilí,“ dodává Veronika Šimůnková.
 
Galashow světového parkuru se koná v libeňské O2 areně od čtvrtka 16. do neděle 19. listopadu. Mezi hlavní body programu se řadí sobotní Super Grand Prix LGCT, ale také Super Cup GCL, který startuje již ve čtvrtek. Do pátečního semifinále týmové soutěže mají zajištěn přímý postup ze základní části seriálu nejlepší čtyři celky z celkových šestnácti. 
 

Nepřehlédněte: Opatrný na obhlídce O2 areny: Úroveň je špičková, povrch musí být top

 
Dvanáct zbývajících musí nejprve projít sítem čtvrtečního čtvrtfinále, což se bude týkat vedle jiných celků i družstva Prague Lions. Pražští lvi tak budou potřebovat co nejsilnější podporu domácích fanoušků, aby bylo možné jim držet palce nejenom během úvodního dne. Do nedělního finále se páteční části probojuje už jen šest týmů a stejný počet jich z klání vypadne.
 
V rámci artistické show pod taktovkou Michala Cabana návštěvníky jistě nadchnou vedle mnohých účinkujících i velké svítící loutky Dundu. Děti si ve fanzóně budou moci vyzkoušet mimo jiného přeskákat miniaturní parkur s překážkami Longines Global Champions Tour. Podrobnosti o programu najdou zájemci na webu www.pragueplayoffs.com, kde je také odkaz na on-line prodej vstupenek.
 
Foto: Josef Malinovský, poskytlo tiskové středisko GC Prague Playoffs
Zdroj: tisková zpráva GC Prague Playoffs
 




Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE