reklama 11A

V Martinicích začalo parkurové mistrovství ČR 2019. Ženy mají převahu

ikonka

V pátek 26. července odstartovalo v Martinicích na Příbramsku mistrovství České republiky v parkurovém skákání 2019. Ve všech soutěžních kategoriích figurují na předních příčkách ženy, byť jde vždy o sdílené vedení.
26.07.2019 20:55  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB
reklama 12D

 
Program mistrovství České republiky v parkurovém skákání 2019 zahájilo na martinickém kolbišti první kolo kategorie jezdců do 25 let. Sedmnáct dvojic pokračuje do druhého kola bez penalizace, a tak je vše velmi otevřené. Nejlepší individuální výkon předvedla Linda Portychová s klisnou Falinou. 
 
Velmi podobná situace je i v kategorii žen. Diváci mohli vidět celkem dvaadvacet čistých jízd. Tu nejrychlejší předvedla Alžběta Vojtková s Pinky Pay, precizně si se všemi nástrahami parkuru poradila také v sedle dalších svěřenců, jimiž jsou Zarthago BR Z a Catar 1. Také Tereza Veselá absolvovala první kolo bezchybně hned třikrát. Dva koně, jejichž konto není zatíženo žádnými trestnými body, mají Kateřina Bardonová, Iva Holíková, Lucie Strnadlová či Veronika Turečková.
 
Zahajovací kolo hlavní kategorie jednotlivců mistrovské soutěže v parkurovém skákání dokončilo s nulou na bodovém kontě osm dvojic. Další čtyři si nesou do druhé části jeden trestný bod za překročení času. Ani s jedním ze svých svěřenců nechyboval Aleš Opatrný. Se Sangris Boyem nejprve dojel v čase 77,26 sekundy, což je šestý nejlepší výkon, s Forewerem 1 byl ještě o dvě vteřiny rychlejší. Časomíra mu ukázala hodnotu 75,32. Rychlejší byl pouze Marek Hentšel s Trend Densendamem Z a Nikola Bielíková s Carthinjem. Ta dojela do cíle v čase 74,47 a zvítězila tak v otevřené soutěži. Druhý umístěný Marek Hentšel měl čas 74,76. Na třetím místě v samostatném hodnocení otevřené soutěže skončil v čase 76,66 sekundy Marek Klus v sedle Carebise, Opatrný totiž startoval pouze v rámci mistrovského klání. Žádné bodové zatížení si do druhého kola nenesou ještě Jan Štětina s Cabaretem S, Ladislav Arient s Apollem 6 a Jan Chýle na hřebci Cool Paradise. Jeden trestný bod ztěžuje situaci čtveřici jezdců, jimiž jsou Ondřej Nágr s D.Amelusinou R 22, Rudolf Doležal s Quattro Centem, loňský vicemistr republiky Sergej Motygin s Dylanem a Přemysl Adam s Cachasem. 
 
Tři týmy po vyškrtnutí nejhoršího výsledku postupují do druhého kola soutěže družstev s nulou. Jedná se o celky Severní Morava 2, Severní Morava 1 a Jižní Čechy. Jeden bod za překročení času zapisují Východní Čechy 1. Střední Čechy 2 mají čtyři body za jednu chybu a po pěti bodech inkasovala družstva Plzeňsko 1, Karlovarsko a Střední Čechy 1. Praha 2 postupuje s šesti trestnými body. Další mají osm a více trestných bodů.
 
V sobotu se začíná závodit stejně jako v pátek již od 8.00 hodin, kdy čeká druhé kolo jezdce do 25 let. Od 9.45 hodin proběhne další část soutěže žen, jednotlivce čeká druhé klání od 12.15 hodin a od 14.15 vyvrcholí soutěž družstev. 
 
Mistrovství České republiky 2019 v parkurovém skákání jezdců do 25 let, žen a jednotlivců se koná v Martinicích u Březnice od 25. do 28. července. Podrobnosti k této akci najdete nejen na webu www.csi-martinice.cz, ale také na fanpage, k níž se můžete připojit prostřednictvím internetové adresy www.mistrovskemartinice.cz.
 
Své příspěvky na sociálních sítích související s parkurovým mistrovstvím České republiky či Mistrovskými Martinicemi nezapomeňte označovat hashtagy #mistrovskemartinice a #MCRskoky.
 
Foto Zenon Kisza - http://www.fotokisza.com/ 




reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE