reklama 11B

Účes je symbolem mé individuality. Dani Waldman se předvede v Praze

ikonka

Každý zná její extravagantní účesy, s kterými se objevuje na světových kolbištích. Izraelská jezdkyně Dani G. Waldman se po roce opět představí v Praze při GC PlayOffs. Jak vzpomíná na loňský ročník, a čím jí učarovala česká metropole?
13.11.2019 15:57  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

Dani G. Waldman, čtyřiatřicetiletá parkurová jezdkyně, módní ikona a reprezentantka Izraele zažila premiéru v Grand Prix už ve svých šestnácti letech. V témže roce zvládla vyhrát na severoamerickém šampionátu mladých jezdců individuální i týmové zlato, čímž odstartovala hvězdnou kariéru. Nyní je na nejlepší cestě stát se historicky první izraelskou parkurovou jezdkyní, soutěžící na olympijských hrách. Jako členka týmu St. Tropez Pirates závodí v prestižním seriálu Global Champions League, kde se již podruhé probojovala do finále týmové soutěže. Letos ji vůbec poprvé uvidíme i ve finále soutěže jednotlivců – LGCT Super Grand Prix, kam se suverénně nominovala v průběhu její zatím nejvydařenější sezony. 
 
Fanoušky si Dani G. Waldman získala nejen skvělými výkony, ale i nápadnými módními výstřelky – obzvláště extravagantními účesy, hrajícími všemi barvami, kterými vyjadřuje svou individualitu.  V parkurovém světě je proto právem považována za módní ikonu, kterou na kolbišti rozhodně nepřehlédnete. Bude patřit mezi hvězdy Global Champions Prague Playoffs, které se uskuteční od 21. do 24. listopadu v O2 areně.
 
 
Jaké jsou vaše vzpomínky na Prague Playoffs 2018?
 
Neuvěřitelná podívaná! Byla to úžasná akce – něco co jezdecký sport nikdy předtím nezažil.
 
 
Jaké to je závodit pod střechou O2 areny?
 
Díky tomu, že aréna bývá normálně využívána pro jiné, divácky oblíbené sporty, dává to našemu sportu speciální možnost být také středem pozornosti.
 
 
Jsou jezdci a koně nervózní z atmosféry v O2 areně?
 
Každý sportovec na vrcholové úrovni bojuje s nervozitou jinak, ale myslím si, že každý, kdo se probojuje až do Prahy, je profesionál, který je na atmosféru v hale připravený.
 
 
Libí se vám kombinace světového parkuru a velkolepé show?
 
Samozřejmě, dělá to z akce víc než jen skákání přes překážky. Pomáhá to jezdcům i koním závodit při maximálním úsilí. 
 
 
Jak se připravujete na největší událost v roce?
 
Spoustu času a energie jsem vložila do tréninku. Hodiny a hodiny práce ve fitness, ježdění a mentální přípravy.
 
 
Jak hodnotíte sezonu roku 2019?
 
Rok 2019 byl pro mě velmi úspěšným. Vyhrála jsem dvoje kvalifikační závody (LGCT Šanghaj a LGCT Berlín) plus další CSI5* Grand Prix těsně před začátkem sezony, takže pro mě silný rok!
 
 
Dvakrát jste letos vyhrála Grand Prix s klisnou Lizziemary, je vaším číslem 1 také pro „velké finále“ v Praze?
 
Samozřejmě, mám v plánu využít Lizziemary od chvíle, kdy mi pomohla kvalifikovat se, ale znáte koně, všechno se může změnit!
 
 
Kvalifikovala jste se do Super Grand Prix – hodnotíte to prozatím jako největší úspěch kariéry?
 
Kvalifikace do Super Grand Prix LGCT je vrcholem pro každého jezdce. Určitě to bylo mou prioritou a na seznamu cílů pro tento a každý rok!
 
 
Je pro vás důležitější start v GC Super Grand Prix nebo GC Super Cupu?
 
Obě soutěže jsou nesmírně důležité, protože výhry jsou v obou velmi vysoké!
 
 
Preferujete individuální nebo týmové soutěže?
 
Jezdecké sporty jsou tradičně individuální, ale já miluji ten přidaný tlak týmové soutěže. Udržuje mě to na nohou, a čím větší tlak cítím, tím ostřejší jsem, myslím.
 
 
Jaké to je soutěžit o vysoké výhry? Cítíte se v týmové soutěži více pod tlakem?
 
Tlak je podobný. Zklamání je ale vyšší v týmové soutěži, protože můžete potopit více lidí než jen sám sebe a s tím je těžké se vyrovnat.
 
 
Máte raději venkovní nebo halové závody? Jaké jsou hlavní rozdíly mezi nimi?
 
Halové soutěže vyžadují bystřejší reflexy a rychlejší myšlení, takže pro mě je těžší závodit v hale. 
 
 
Vzpomínáte si na moment, kdy jste se poprvé rozhodla pro parkurové skákání?
 
Myslím, že jsem vždy věděla, že parkurové skákání je můj život už od chvíle, kdy jsem dostala svého prvního poníka. Něco mi prostě přepnulo v hlavě a vznikla z toho opravdová vášeň. Dokonce i přes to, že jsem si dala kvůli studiu na univerzitě tříletou pauzu, nikdy jsem nepochybovala o tom, že se k profesionálnímu sportu vrátím.
 
 
Chtěla jste někdy s parkurem skončit?
 
Určitě. Po tříleté pauze během studií na univerzitě jsem v průběhu prvních třech let ježdění chtěla mnohokrát skončit. Myslela jsem si, že nejsem dost dobrá!
 
 
Jaká je nejvyšší meta, které byste chtěla dosáhnout? Olympiáda?
 
Dosažení pozice světové jedničky je můj konečný cíl. Samozřejmě bych měla ráda zlatou medaili z olympiády, ale podle mě světový žebříček prokazuje vyrovnanost výkonů, a tím pádem i kdo je skutečně nejlepší.
 
 
V jezdeckém světě jste známá nejen díky vynikajícím výkonům, ale také díky nádherným, extravagantním účesům, které k vám neodmyslitelně patří. Pro mnohé fanoušky jezdeckého sportu jste módní ikonou. Symbolizují Vaše účesy něco?
 
Ne, ve skutečnosti nic konkrétního, ale staly se pro mě symbolem mé individuality a dávají mi kreativní prostor k vyjádření mého vnitřního šílenství!
 
Jak vás to napadlo?
 
Vlastně to napadlo mého manžela a já jsem se toho hned chytla!
 
 
Nepřekáží vám účes při jízdě?
 
Vůbec ne. Pokud něco, je to fajn způsob, jak je na chvíli dostat z mého obličeje!
 
 
Měla jste minulý rok šanci navštívit město Praha? Jak se vám líbilo?
 
Město jsem navštívila a zamilovala se do něj! Nevynechala jsem žádnou z hlavních zastávek včetně orloje a vánočních trhů, nejlepší část návštěvy pro mě ale byla ochutnávání místního jídla!
 
Zdroj: Tisková zpráva GC




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE