reklama 11B

Světový pohár v Brně zahájen. Libuše Mencke dojela druhá v Grand Prix

ikonka

V pátek 28. srpna odstartoval v Brně na Panské líše další ročník mezinárodních drezurních závodů CDI zařazených do série Světového poháru. Jediná česká zástupkyně ve velké tříhvězdové rundě Libuše Mencke obsadila v úvodní úloze výborné druhé místo.
29.08.2020 07:05  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB
reklama 12A

FOTOGALERII PŘIPRAVIL STANISLAV PITELA
 
 
Bezmála 68 % dostala od rozhodčích česká dvojice Libuše Mencke a Syrio v úvodní úloze Grand Prix CDI3* Brno, která se jela v pátek 28. srpna. Známka stačila na skvělé druhé místo. První příčku obsadila Australanka Simone Pearce, jež v sedle Destana získala více než 76 %.
 
Češi se do akce dostali i v dalších kategoriích. V úloze St. George se ze třetí příčky radovala Hana Vášáryová. Na koni Santos Dumont obdržela 69,088 %. Jen o dvě příčky za ní pak zaostala Libuše Mencke se Sandokanem. Z vítězství se radovala Rakušanka Stephanie Dearing, jež sedlala hnědáka Auheim´s Riano.
 
Nejúspěšnější z našich juniorek byla Eliška Skřivanová, která s německým valachem Farewellem obsadila třetí příčku v CDIJ. V téže soutěži dojela čtvrtá Julie Sekaninová na Rock For Hit. Nejlepší výkon v hodnotě přes 70% podala Němka Jana Lang v sedle Davy Jonese.
 
V dětské kategorii se na pomyslně stupně vítězů v úvodu mítinku dostaly Johana Vášáryová, která brala druhé místo s Firestonem a Kristýna Přikrylová, jež dojela třetí na koni Lowen.
 
Na programu byla také úloha pro jezdce na pony, v níž nejlepší český výkon patřil Julii Páskové s Naravinem, a runda pro mladé jezdce, v které startovala Barbora Zourková. Ta obsadila pátou příčku.
 
Účastníci Světového poháru CDI-W vstoupí do hry v sobotu 29. srpna, kdy se představí v úloze Grand Prix Special. Pokračovat budou také soutěže všech výše uvedených kategorií. Vrchol v podobě freestylu včetně volné Grand Prix čeká diváky v neděli.
 

On-line výsledky můžete sledovat ZDE

 

Foto Stanislav Pitela



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE