reklama 11A

Světový pohár se blíží k finále. Irové dokázali vykouzlit dvakrát double

ikonka

Už jen jedna kvalifikace dělí jezdce západoevropské ligy od vrcholu parkurového Světového poháru. Dosud se odehrálo třináct mítinků, během nichž se předvedly evropské hvězdy. K nejúspěšnějším patří Irové. Je tu rekapitulace s fotogalerií.
17.02.2024 06:30  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Foto: Leanjo de Koster  |  Rubrika: Sport  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB
reklama 12D

 

O posledním únorovém víkendu se v Göteborgu pojede čtrnácté kvalifikační kolo Světového poháru v parkurovém skákání v rámci západoevropské ligy. Ta platí za nejsilnější skupinu, uspět v takové konkurenci je nesmírně těžké. V halové části ročníku 2023/2024 se dařilo hlavně Irům, prosadili se reprezentanti Německa a Velké Británie.
 
Zahájení podzimní a zimní sezony proběhlo 15. října v Oslu. Vítězem se stal Ir Richard Howley, který sedlal hnědáka Equine America Consulent de Prelet Z. Valacha si mohou čeští fanoušci pamatovat v sedle se Zdeňkem Žílou, který ho připravoval od jeho pěti do osmi let.
 
Irská dvojice pak dokázala zvítězit i při druhém CSI5*-W, a to o týden později v Helsinkách. Následoval mítink v Lyonu, který se konal na začátku listopadu. Tam si pro nejvyšší bodový příděl dojel belgický reprezentant Gregory Wathelet s třináctiletých hřebcem Bond Jamesbond de Hay. 
 
Čtvrté kolo hostila Verona během známého veletrhu Fieracavalli. Exceloval tam olympijský vítěz z Tokia Ben Maher. Brit dokázal uklidnit citlivou hnědku Dallas Vegas Batilly, jíž dělal problémy hluk v nabité hale a vybojovat první místo. Dějištěm pátého mítinku World Cupu se stal v polovině listopadu Stuttgart. Vítězství tam zapsala francouzská dvojice Kevin Staut a Beau de Laubry Z. 
 
Následovala dvě kola ve Španělsku. Madrid přinesl radost zkušenému německému reprezentantovi Marcusovi Ehningovi, který sedlal desetiletého holštýnského valacha Coolia 42. O týden později zabodoval v La Coruni mladý britský jezdec Harry Charles s Sherlockem.
 
Prosincové zastavení v Londýně přineslo maximální počet bodů Benovi Maherovi, který tak stejně jako Richard Howley zaznamenal ve letošní sérii World Cupu double. V Londýně závodil s francouzským hnědákem Enjeu de Grisien. Po Vánocích se skákalo v Mechelenu v Belgii a první příčku tam obsadil Němec Christian Ahlmann s Mandatem vd Neerheide.
 
Lednové klání v Basileji ovládl belgický jezdec Pieter Devos v sedle klisny Mom´s Toupie de la Roque. V Lipsku pak vyhrál Ir Daniel Coyle s Legacy a stejná dvojice obsadila první místo také v dalším kole v Amsterdamu. Také Coyle tak patří k jezdcům, kteří v letošní sérii vyhráli dvakrát. Prozatím poslední body se rozdávaly v Bordeaux začátkem února. Zvítězila tam švýcarská dvojice Steve Guerdat a Is-Minka.
 
Poslední možnost získat body mají jezdci v Göteborgu 25. února. Následovat bude finále, které proběhne v Rijádu od 16. do 20. dubna.
 
Zdroj: fotobanka FEI



Veškerý obsah na webech Jezdci.cz, EquiTV a EquiRada je dostupný zdarma. Kvalitní materiály ovšem něco stojí a příjmy z reklamy chod redakce plně nepokryjí. Příspěvkem 100 Kč podpoříte naši autorskou tvorbu a získáte 1 měsíc členství ve fanclubu. Další podrobnosti najdete POD TÍMTO ODKAZEM.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE