reklama 11B

Stoprocentní DS Pegas ve Vichy. Dvouletý Rate získal další umístění

ikonka

Trenér Čestmír Olehla vytěžil ve Vichy dvě dotovaná umístění ze dvou startů. V dobrém světle se znovu ukázal za 47 000 eur pořízený Rate, po červencovém výpadku se vrátil na dráhu i člen české středotraťařské špičky Black Canyon.
20.08.2019 18:55  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12A
Dvě umístění z francouzského Vichy veze výprava DS Pegas a trenéra Čestmíra Olehly. Dvouletý Rate získal čtvrté místo a tabuli stihl také někdejší vítěz rakouského derby Black Canyon.
 
Za 47 000 eur vydražený Rate, polobratr čtvrté z grupy 3 Gosh, debutoval na dráze před měsícem čtvrtou příčkou v Dieppe. Do Prix de Pionsat (1600 m, 18 000 eur) nastoupil v úterý proti deseti soupeřům a od prvních metrů cválal v kontaktu se špicí
 
Hnědák však Ioritzovi Mendizabalovi puloval a po zpomalení tempa ještě v oblouku se s někdejším francouzským šampionem přetahoval. V cílové rovině nakonec přišel se solidním závěrem a poté, co nejlepší tři koně odskočili, s přehledem porazil zbytek.
 
O půl hodiny dříve se měsíc po posledním místě v Longchamp vrátil na dráhu pětiletý Black Canyon v classe 3 Prix de la Source (2000 m, 18 000 eur). Vítěz letošní Velké dubnové ceny byl se známkou 37,5 nejvýše hodnoceným aktérem v poli a nesl nejvyšší hmotnost 61,5 kg.
 
Jezdkyně Perrine Cheyer vedla tmavého hnědáka v zadní části roztaženého pole, ale v cílové rovině našla volný prostor podél bariéry a hřebec udržel pátou příčku necelých šest délek za vítězem.




reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE