reklama 11D

Další grupové umístění pro Subway Dancera. Češi bodovali i v Meranu

ikonka

Nejrušnějším dnem tohoto týdne z pohledu českého turfu byl čtvrtek. Hned několik tuzemských stájí se vydalo do Francie a Itálie. Kromě dvou účastí v rovinových dostizích blacktype byli v plné permanenci zejména překážkáři.
15.08.2019 21:37  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |  
AKTUALIZOVÁNO
| FANCLUB
reklama 12A
Sedmiletý valach Subway Dancer ze stáje Bonanza doběhl na čtvrtém místě v grupě 3 Prix Gontaut-Biron - Hong Kong Jockey Club (2200 m, 80 000 eur) ve francouzském Deauville. V sedle Koně roku 2018 byl jeho stálý jezdec Radek Koplík.
 
Svěřenec Zdena Koplíka byl loni ve stejném dostihu druhý za vítězem grupy 1 Talismanicem, ale dodatečně byl diskvalifikován po pozitivním testu kvůli kontaminovanému krmivu. I tentokrát si počínal aktivně a větší část dostihu cválal na druhém místě za britským Mountain Angelem.
 
V oblouku se Subway Dancer dostal na úroveň vedoucího koně, ale v cílové rovině nedokázal zrychlit a podlehl náporu koní útočících ve vnější stopě. Po bojovném výkonu však uhájil čtvrté peníze asi 3 1/2 délky za domácím vítězem Olmedem a nechal za sebou pět blacktype vítězů.
 

Čtěte také: Najednou jsem byl mimo hru. Exkluzivní rozhovor s Williamem Buickem

 
Pro Subway Dancera to byl čtvrtý start v letošní sezoně a potřetí za sebou se dokázal umístit na dotované pozici.
 
Zdeno Koplík zažil v Deauville úspěšný den, když jeho další svěřenec Khochenko finišoval necelou délku od vítěze třetí v classe 3 Prix de Pre en Pail na 1900 metrů. Naopak tíletý bělouš Silver Seam se ve svém prvním startu v barvách stáje MS Racing neumístil.
 
V rámci večerních dostihů ve Vichy zasáhl do dění i vítěz Lázeňské míle Torque Power, který startoval v classe 1 Prix Baron de Veauce (1850 m, 30 000 eur). Tříletý bělouš ze stáje Arslangireje Šavujeva pod Fabrisem Veronem ztrácel v první polovině dostihu poměrně dost délek na vedoucí koně, postupně však svou ztrátu smazal. V cílové rovině zůstal zavřený přesně ve chvíli, kdy vítězný Lyon odskočil od zbylých čtyř soupeřů. Torque Power však bojoval dál a nakonec získal druhé místo tři a půl délky za vítězem. 
 
České manévry v Meranu: Vítězství v překážkovém listed
 
Z rozvětvené české ekipy v Meranu zaznamenal ve čtvrtek největší úspěch šestiletý L’Estran ze stáje Scuderia Aichner SRL. Valach pod Josefem Bartošem zvítězil v listed steeplechase Premio Creme Anglaise (3800 m, 23 000 eur). Svěřenec Josefa Váni mladšího o tři délky porazil Al Bustana, na dalších místech dostihu obsazeného pouze českými koňmi skončili Dusigrosz, Northerly Wind, Bugsie Malone a Imphal.
 
Klisnám určené rovinové listed Premio Terme Di Merano (2200 m, 42 900 m), ve kterém se v minulosti umístily Leo Gali nebo Najinska, počet blacktype koní v českém tréninku nerozšířilo. Jedničkové vítězky Saša a Kihnu uzavřely doběh na pátém a šestém místě.
 
V Premio Boltzano (2400 m, 17 600 eur) naopak uspěl ostřílený český odchovanec Bonys, který s Federicem Bossou doběhl druhý. Další ze svěřenců trenéra Ludvíka Harise Sapienti stihl páté místo.
 
Dotované příčky v rámci meranského čtvrtku si ve svých dostizích připsali i Power Zar, Almost Human nebo Slivka, která s Niklasem Lovénem obsadila druhé místo v proutěných překážkách na 3300 metrů.




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE