reklama 11B

Senzační český úspěch na ME vytrvalosti. Kroupa dokončil čtrnáctý!

ikonka

Na 160 kilometrů dlouhou šestikolovou trať mistrovství Evropy ve vytrvalosti se v sobotu 18. srpna vydal český reprezentant Janek Kroupa. Tu zajel průměrnou rychlostí 17,61 km / hod., čímž zajistil pro Českou republiku skvělé čtrnácté místo.
18.08.2019 22:27  |  Autor: Pavlína Záhorová  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B
V sobotu 17. srpna se konalo mistrovství Evropy ve vytrvalosti, které hostil londýnský Euston Park. Stošedesát kilometrů tratě bylo rozděleno do šesti kol a absolvovalo ji celkem jedenatřicet jezdeckých dvojic včetně českého reprezentanta Janka Kroupy na koni Gazal V 6 Hektor. Tu se jim podařilo projet v průměrné rychlosti 17,61 kilometrů za hodinu a s veterinární prohlídkou na jedničku. Získali tak pro Českou republiku senzační úspěch v podobě čtrnáctého místa!
 
Druhý český reprezentant Petr Jadlovský v sedle Catarine náročnou soutěž nedokončil. Zlato putovalo do Itálie díky dvojici Costanza Laliscia a Sacha el Kandhaar, která zajela rychlostí 22,47 kilometrů za hodinu. Na dalších čtyřech příčkách dokončili reprezentanti Španělska. V týmovém klání tedy zvítězilo Španělsko před Francií, Německem, Bulharskem a Velkou Británií.
 
Nedělní program v Euston Parku pokračoval prestižními závody CEIO2* a také zde jsme měli české zástupce. Jako šestadvacátá dojela 120 kilometrů dlouhou trať Lucie Krejčová s Lamií a hned za ní Michaela Jakešová a Pretoria Symphonie. Nikola Nováková s koněm Latif Ghazal získala 42. místo. V soutěži družstev CEIO2* se český tým umístil na páté pozici ze sedmi vyhodnocených, vítězství připadlo Francii před Španělskem a Belgií. Čtvrtí byli Irové. Za Čechy skončili ještě Svédové a Britové. 
 
Kompletní výsledky najdete na TOMTO ODKAZU.
 
Foto archiv EquiTV.cz




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE