reklama 11D

Rezignující členové VV ČJF: Chceme přispět k transparentnosti voleb

ikonka

„Na základě mnoha faktů jsme vyhodnotili prospěšnost tohoto kroku pro budoucnost ČJF a uvolňujeme funkce pro volby v tento termín,“ stojí ve společném prohlášení čtyř členů Výkonného výboru ČJF, kteří v uplynulých dnech rezignovali.
19.08.2021 20:48  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12D

 

Čtyři z šesti členů Výkonného výboru České jezdecké federace dva měsíce před konáním říjnové volební Konference České jezdecké federace rezignovali. Redakci Jezdci.cz to potvrdila ve čtvrtek 19. srpna Prezidentka ČJF Olga Plachá s tím, že rezignace byla domluvená.
 
V rezignaci jsou Marek Holub, Bohumil Rejnek, Klára Šalková a Ludmila Šedá. V jejich společném prohlášení, jež zaslali mimo jiné médiím, stojí: „Dle § 160 zákona č. 89/2012 Sb. končí naše funkční období ve výkonném výboru ČJF uplynutím dvou měsíců, tedy v době konání Konference ČJF v říjnu 2021. Do této doby budeme plně pracovat a vykonávat práci spojenou s funkcí ve VV ČJF. Naše další práce pro ČJF zůstává věcí otevřenou, nikoliv nemožnou.“
 
Důvodem tohoto kroku je zájem přispět k transparentnímu uspořádání voleb do orgánů ČJF na blížící se Konferenci ČJF. „V ČJF je poptávka po novém zvolení orgánů a zájem o ujasnění koncepce ČJF. Za tímto účelem je plánována i konference ČJF na říjen 2021. Dle našeho názoru, je vhodné na konferenci diskutovat o budoucnosti a úloze ČJF v následujících letech. S tím souvisí i diskuse nad orgány ČJF a my tímto máme zájem přispět k transparentnímu uspořádání voleb do orgánů ČJF na této konferenci,“ stojí v prohlášení. 
 

Čtěte také: Rezignace členů Výkonného výboru ČJF byla domluvená, říká Olga Plachá

 
„Na základě mnoha faktů jsme vyhodnotili prospěšnost tohoto kroku pro budoucnost ČJF a uvolňujeme funkce pro volby v tento termín. Mandát, který vzejde z nové volby členů na této konferenci, bude jasný a bude i prospěšný pro klidné fungování a rozvoj ČJF. Konference je tím základním orgánem, který by měl volit své zástupce s plným mandátem, jak je uvedeno ve stanovách ČJF. Možnost diskutovat nad budoucností a hledáním osob se zájmem o práci v orgánech ČJF vyžaduje i diskusi, a tedy přípravu na oblastech a projednání na oblastních konferencích, kterým tímto dáváme jasný signál k zahájení této diskuse,“ končí společné prohlášení výše jmenovaných členů vedení ČJF.
 
Prezidentka Olga Plachá a viceprezident pro sport Jiří Skřivan rezignaci nepodali. Celostátní volební Konference ČJF proběhne 12. října v Nymburku.
 
Ilustrační foto: Josef Malinovský



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE