reklama 11A

Radek Nesvačil mezi elitou vozatajů. Pódium bylo na dosah, Exell nikoliv

ikonka

Skvělého sportovního úspěchu dosáhl při Rudolfově poháru v Kladrubech nad Labem Radek Nesvačil. V hlavní kategorii čtyřspřeží zařazené do Světového poháru skončil pátý, v nedělním parkuru byl dokonce čtvrtý nejlepší. Dle očekávání vyhrál Boyd Exell.
21.04.2024 22:56  |  Autor: Josef Malinovský  |  Foto: Josef Malinovský (titulní snímek) a Gabriela Pilařová (fotogalerie)  |  Rubrika: Sport  |  
REPORTÁŽ
| FANCLUB
reklama 12B

 
Hvězdně obsazený Světový pohár čtyřspřeží v Kladrubech nad Labem skončil velkým úspěchem pro Radka Nesvačila, který v nedělním parkuru dosáhl na dílčí čtvrté místo a celkově se umístil pátý. Na čtvrtého Němce Georga von Steina a třetího Daniela Schneiderse z Rakouska měl ztrátu jen zhruba dvou bodů, a tak pódium bylo doslova na dosah. 
 
Naopak jako nedostižní se jevili dva nejlépe umístění. S desetibodovým náskokem skončil druhý Nizozemec Koos de Ronde. Druhý byl ve všech dílčích disciplínách – tedy v drezuře, v maratonu a v parkuru. Nestačil pouze na světovou jedničku Boyda Exella z Austrálie, jenž tak s velkým přehledem obhájil loňské prvenství z tohoto mítinku. Jeho konečné skóre bylo 134,69, zatímco Koos de Ronde dokončil se 146,05 body.
 
V Poháru národů vyhrála Austrálie před Německem a Belgií. Češi byli pátí za Maďary a na dalších příčkách skončili Rakušané a Poláci. Nizozemci do závodu nastupovali stejně jako některé další státy pouze ve dvou a jelikož Hans Heus kompletní soutěž nedokončil, proto nedokončil ani tento národní tým. 
 
V soutěži dvojspřeží CAI3* vyhrál Lars Schwitte z Německa. Do top ten se z Čechů dostali pouze devátý Jaroslav Kohout junior a desátý Alexandr Soukup. Vítězství v kategorii CAI3* jednospřeží putovalo zásluhou Alexandera Bösche do Rakouska. Šestá byla Markéta Sedlinská a sedmý Daniel Bejr, jenž se svým druhým koněm dokončil desátý. Desátá příčka patřila také Alešovi Fialovi v soutěži dvojspřeží pony. 
 
Dvouhvězdičkovou kategorii jednospřeží vyhrála Weronika Kwiatek z Polska před Josefem Kolářem a Jiřím Zieglerem. Na stejné úrovni proběhla také soutěž dvojspřeží, byť jen se dvěma účastníky. Michal Žák v ní porazil Němku Marii Baur o dvacet pět bodů. 
 




Veškerý obsah na webech Jezdci.cz, EquiTV a EquiRada je dostupný zdarma. Kvalitní materiály ovšem něco stojí a příjmy z reklamy chod redakce plně nepokryjí. Příspěvkem 100 Kč podpoříte naši autorskou tvorbu a získáte 1 měsíc členství ve fanclubu. Další podrobnosti najdete POD TÍMTO ODKAZEM.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE