reklama 11D

Pokračuje Zimní jezdecký pohár. Ve Slatiňanech se předvede padesát spřežení

ikonka

Druhým kolem vozatajských soutěží bude v sobotu 17. února pokračovat seriál Zimního jezdeckého poháru 2024. Jeho dějištěm se stane hala v hřebčíně ve Slatiňanech. Přihlášena je padesátka kočárů. Atraktivní soutěž čtyřspřeží pojede šest účastníků.
15.02.2024 11:30  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Foto: Gabriela Pilařová  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

Ve Slatiňaněch se 17. února odehraje druhé kolo Zimního jezdeckého poháru spřežení. Seriál Zimního jezdeckého poháru zažívá letos jubilejní desátý ročník a mítink ve slatiňanském areálu, jež je součástí Národního hřebčína Kladruby nad Labem, do něj patří od samého začátku. „Historie halových vozatajských závodů ve Slatiňanech je však výrazně delší, první závody spřežení se u nás konaly už v roce 2006,“ upozorňuje Ing. Kateřina Neumannová z organizačního výboru s tím, že přestávku si vynutila pouze pandemie koronaviru a také rekonstrukce haly. 

Vozatajové pojedou v tradičních pohárových kategoriích jednospřeží, dvojspřeží a čtyřspřeží velkých koní. Vedle toho nabídne letošní rozpis také dvě hobby soutěže a soutěž pro páry pony. „O účast je mezi jezdci zájem. Přihlášeno je celkem padesát spřežení. Je to drobný pokles oproti loňskému roku, ale obecně účast kolem padesátky kočárů při halových závodech je velmi dobrá. Navíc je na soupiskách šest čtyřspřeží, což je výborné“ říká Neumannová a dodává: „V této kategorii se představí i dva reprezentanti Národního hřebčína. S kladrubskými vraníky budou závodit Petr Novák a Vladimír Moudrý, kteří se účastní v rámci zimní série pouze závodů ve Slatiňanech“.
 
Dále nastoupí do divácky tolik oblíbeného klání Libor Kurka, Robert Moravec a Jaroslav Jandl. Dorazí také Milan Domes, jenž zapřahne vedle čtyřspřeží také dvojspřeží. Právě v soutěži párů se mu dařilo už v prvním kole ročníku 2024, které se odehrálo začátkem února v Hradištku. Domes si tam dojel pro vítězství. O totéž se jistě pokusí i při dalším seriálovém zastavení. Konkurovat mu ovšem bude patnáct soupeřů, mezi nimi David Haitl, Zdeněk Jirásek, Petr Myslík, Robert Moravec či domácí zástupci Vladimír Moudrý, Samuel Sluka a Kateřina Neumannová.
 
Nejpočetnější startovní pole bude mezi singly, kam je nahlášeno sedmnáct účastníků. Sestava slibuje napínavou podívanou. Opět nebude chybět Milan Domes a představí se i vítěz úvodního pohárového kola Jiří Ziegler. Mítink přilákal i některé další přední jezdce, třeba Lucii Kurkovou, Karla Nývlta, Alenu Brixovou nebo Pavla Drbohlava. Tři účastníci jsou přihlášení do kategorii dvojspřeží pony. Mezi nimi několikanásobná mistryně České republiky Monika Pospíšilová. 
 
Dva týdny po slatiňanských závodech se pojede další vozatajské kolo v Tlumačově, následovat budou Brno a Královice. Královický dvůr hostí letos i čtyři parkurové mítinky zimní túry. Podrobnosti zájemci najdou na stránkách www.jezdeckypohar.cz. Na této adrese je také odkaz do živého vysílání, které zajišťuje internetová televize EquiTV. 
 
Zdroj: Tisková zpráva Zimního jezdeckého poháru



Veškerý obsah na webech Jezdci.cz, EquiTV a EquiRada je dostupný zdarma. Kvalitní materiály ovšem něco stojí a příjmy z reklamy chod redakce plně nepokryjí. Příspěvkem 100 Kč podpoříte naši autorskou tvorbu a získáte 1 měsíc členství ve fanclubu. Další podrobnosti najdete POD TÍMTO ODKAZEM.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE
function closepop(){ $("body").removeClass("hidescrollbar"); $("#popreklamagal").hide(); $("#popreklama").hide(); }