reklama 11A

Národní pohár ČJF je něco jako malé béčkové mistrovství, říká Vašáková

ikonka

Od pátku 2. do neděle 4. září probíhá v Suché u Litomyšle Národní pohár ČJF ve skákání děti a juniorů. „Myslím si, že je to velmi dobrá myšlenka,“ říká Kateřina Vašáková, která je garantka tohoto projektu, jehož cíl je motivace méně zkušených jezdců.
01.09.2022 13:00  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

 
Národní pohár ČJF dětí a mládeže ve skocích hostí jezdecký areál v Suché u Litomyšle poprvé. První ročník se konal před dvěma lety v Chuchle Areně Praha, o rok později se přesunul do Brna na Panskou líchu.
 
„Při prvních dvou ročnících tohoto projektu jsem u toho byla jako šéf středočeské ekipy a dávala jsem dohromady středočeské děti. Myslím si, že je to velmi dobrá myšlenka, která má zapojit do závodění a motivovat děti, které momentálně ve svých kategoriích nedosahují na ty úplně mistrovské soutěže. Má to dát motivaci takové té střední vrstvě, která nedosahuje třeba i v tom koňském materiálu na ty úplně nejlepší koníky, a přitom chce sportovat a chce mít svoje cíle. V tom si myslím, že je to důležitý projekt, a že má smysl,“ vysvětlila při čtvrtečním rozhovoru pro EquiRadio garantka projektu Kateřina Vašáková. 
 
I když program akce může trochu připomínat mistrovský závod, určitě ambice pořadatelů nejsou takové, aby si s národním šampionátem konkuroval. „Tyto akce by se měly doplňovat, aby se někdo zbytečně nehonil za něčím, co je momentálně na hranici jeho možností nebo nad jeho možnostmi. Pro mě je to něco jako malé béčkové mistrovství. Prostě nemáme na to, abychom závodili v Chuchli, tak pojedeme do Litomyšle a budeme závodit proti dětem na podobné úrovni,“ konstatuje.
 

Psali jsme: Trenérka Kateřina Vašáková byla vybrána do programu Ženy ve sportu

 
Během třídenních závodů by si na své měli přijít nejen samotní účastníci, ale i jejich doprovod. „Mimo jiného máme pro rodiče a děti připravený foto koutek, v sobotu odpoledne máme v plánu vyrazit do sousedního areálu na hráz, kde je připravený golf fotbal a živá hudba. Tak doufám, že se pobaví nejen děti, ale i trenéři, dospělý a další doprovod,“ láká Vašáková. 
 
V pátek jsou na programu zahajovací tréninky, v sobotu a v neděli zahrnuje rozpis celkem čtrnáct soutěží. Finále Národního poháru je vypsané v kategoriích pro děti na pony od 8 do 11 let a od 12 do 14 let, na velkých koních se utkají děti do 14 let a junioři do 18 let. 
 
Foto: poskytla Kateřina Vašáková a Josef Malinovský



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Newsletter a komunity na síti

Kromě největšího českého serveru o koních Jezdci.cz, internetové televize EquiTV a stále populárnějšího EquiRadia pro vás připravujeme i pravidelný newsletter Jezdecký zpravodaj, který jednou týdně shrnuje vše podstatné z koňského dění a každý pátek ho doručujeme přímo do vašeho e-mailu.

K odběru toho nejlepšího z našeho zpravodajství se můžete přihlásit ZDE!

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE