reklama 11B

Čtrnáct pohárů v sedmi disciplínách. ČJF vyhlásila seriály na rok 2020

ikonka

Česká jezdecká federace vyhlašuje v roce 2020 hned čtrnáct seriálových soutěží napříč všemi sedmi disciplínami, které sdružuje. Připravili jsme pro vás přehledný souhrn všech Národních pohárů ČJF a Českých pohárů s odkazy na pravidla každého z nich.
27.01.2020 15:06  |  Autor: Pavlína Záhorová  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A
Národní pohár České jezdecké federace je v roce 2020 vypsán pro celkem pět disciplín - skoky, drezura, všestrannost, reining a vytrvalost, zatímco Český pohár je určen jezdcům drezury, všestrannosti, spřežení, voltiže a reiningu, včetně paradrezury a paravoltiže.
 
 

SKOKY

 

Ve skocích je Národní pohár ČJF určen kategorii dětí a juniorů a zahrnuje rovněž jezdce na pony. Součástí jednotlivých mítinků jsou navíc soutěže na styl. Finále se uskuteční 4. až 6. září v jezdeckém areálu Farmy Ptýrov a v každé kategorii se bude jednat o dvoukolovou soutěž. PODROBNÁ PRAVIDLA NAJDETE ZDE.
 

DREZURA

 
Národní pohár ČJF v drezuře je vyhlášen napříč věkovými kategoriemi a finálové klání bude hostit 8. až 9. srpna La-Boheme Zduchovice. Do finále je jezdec kvalifikován účastí alespoň ve dvou soutěžích odpovídající úrovně s dosaženým výsledkem nad 57 procent. PODROBNÁ PRAVIDLA NAJDETE ZDE.
 
Český pohár v drezuře je určen jezdcům všech věkových kategorií startujících na velkých koních a jejich úroveň odpovídá mistrovství České republiky a přípravě na reprezentaci. Vypsaná je Velká runda, Malá runda, Kategorie "S", Kategorie "U25", junioři a děti. Finále proběhne 18. až 20. září v Královicích. PODROBNÁ PRAVIDLA NAJDETE ZDE.
 

PONY DREZURA

 

Skokoví pony jezdci mají svou kategorii již v Národním poháru ČJF ve skocích, vypsán je však i samostatný Národní pohár ČJF v pony drezuře pro čtyři věkové kategorie v rozmezí osmi až šestnácti let. Finálový mítink proběhne již 13. až 14. června ve Zduchovicích. PODROBNÁ PRAVIDLA NAJDETE ZDE.
 
Zatímco Národní pohár ČJF je určen spíše pro jezdce s nižší výkonnosti, Český pohár v pony drezuře přináší seriál pro dvojice na úrovni mistrovství České republiky. Vypsané jsou kategorie 8 až 10 let, 11 až 13 let, 14 až 16 let a Pony Master 8 až 16 let. Finále budou hostit Zduchovice ve dnech 19. až 20. září. PODROBNÁ PRAVIDLA NAJDETE ZDE.
 

PARADREZURA

 

Paradrezuristům je určen Český paradrezurní pohár a Český paradrezurní pohár - Novice. Do seriálu se započítávají všechny výsledky tuzemských i zahraničních závodů, kvalifikace pro finále je určena průměrem procent ze tří nejlépe hodnocených výsledků. Finále se bude konat ve dnech 2. až 4. října v Hradištku u Sadské.
 

VŠESTRANNOST

 

Národní pohár ČJF ve všestrannosti je určen především jezdcům s nižší výkonností. Jezdcům do osmnácti let jsou určeny soutěže stupně ZK a Z, jezdcům nad osmnáct let Z a ZL a pony jezdci budou startovat v ZL pro pony. Proběhne celkem deset kvalifikačních kol a finále se odehraje 19. až 20. září v Lošticích. PODROBNÁ PRAVIDLA NAJDETE ZDE.
 
Pro jezdce všestrannosti na úrovni mistrovství České republiky je určen seriál Český pohár ve všestrannosti. Zahrnuje kategorii jezdců na pony do šestnácti let, jezdce do osmnácti let, kategorii U25 a jezdce nad osmnáct let. Vypsáno je osm kvalifikačních kol a finále budou ve dnech 30. října až 1. listopadu hostit Pardubice. PODROBNÁ PRAVIDLA NAJDETE ZDE.
 

SPŘEŽENÍ

 

Český pohár ve spřežení bude mít v roce 2020 celkem osm jednotlivých kol a vyhodnocení proběhne v kategoriích jednospřeží, dvojspřeží, čtyřspřeží a pony. Vítězem se stane soutěžící, který v průběhu celého roku získá největší počet bodů. Způsob bodování je detailně popsán v pravidlech seriálu. PODROBNÁ PRAVIDLA NAJDETE ZDE.
 

VOLTIŽ

 

Seriál Český pohár ve voltiži je rozdělen do kategorií pro jednotlivce, konkrétně junior A, junior B a senior, vždy společně pro muže i ženy, dále pak pro dvojice i skupiny. Jednotlivá kola ani podrobnosti o finále zatím nebyly oficiálně vyhlášeny. PODROBNÁ PRAVIDLA NAJDETE ZDE.
 

PARAVOLTIŽ

 

Český pohár v paravoltiži zahrnuje celkem sedm kategorií a pro každou je vypsána vlastní soutěž, podmínkou získání bodů je účast minimálně tří startujících v soutěži. Termín a místo finále budou teprve určeny a kvalifikují se do něj ti, kteří absolvují minimálně tři kvalifikační kola seriálu. PODROBNÁ PRAVIDLA NAJDETE ZDE.
 

REINING

 

Pět kategorií bude mít Národní pohár ČJF v reiningu, a to konkrétně mládež ve věku 12 až 15 let, mládež ve věku 16 až 18 let, třída junior (čtyř a pětiletí koně), senior (šestiletí koně a starší) a amatér. Termín finále v Kozlovicích bude teprve upřesněn. PODROBNÁ PRAVIDLA NAJDETE ZDE.
 
Český pohár v reiningu má vypsané téměř stejné kategorie, jen mládež nebude rozdělena, ale utkají se společně všichni jezdci ve věku 12 až 18 let. V průběhu roku 2020 proběhne celkem osm kol a také zde platí, že termín finále v Kozlovicích bude teprve upřesněn. PODROBNÁ PRAVIDLA NAJDETE ZDE.
 

VYTRVALOST

 

Národní pohár ČJF ve vytrvalosti byl vypsán pro seniory a jezdce do 21 let, zajímavé však bude sledovat rovněž týmovou soutěž, kde budou jednotlivá družstva sestavena dle oblastní příslušnosti jezdců. Finále bude hostit jezdecký areál v Kolesách, a to 18. října. PODROBNÁ PRAVIDLA NAJDETE ZDE.



reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE