Kros rozhodl. Triumf ve Zlaté podkově v Humpolci pro Elišku Orctovou

ikonka

Během posledního červencového víkendu se v Humpolci konalo další kolo Zlaté podkovy ve všestrannosti. Hlavní soutěž na úrovni CNC2* ovládla až v samém závěru Eliška Orctová, která se v sezoně 2022 radovala z triumfu už podruhé.
31.07.2022 20:11  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB


 

Ve dnech 30. a 31. července se v Humpolci jelo poslední kvalifikační kolo seriálu Zlaté podkovy ve všestrannosti. Formát závodů přinesl v první den hned dvě disciplíny – drezuru a parkur. V hlavní soutěži na úrovni dvou hvězd se ujala vedení Kristýna Kačírková s Diadémem. Jenže ta se po zaváhání v nedělním krosu propadla až na jedenáctou příčku a na první místo se vyšvihla Eliška Orctová v sedle Kirey, která byla po prvním dni v těsném závěsu za vedoucí jezdkyní. Druhé místo obsadil Miroslav Trunda se Starlingtonem a třetí dojela dvojice Michaela Balounová a Empatia.
 
Ve Stříbrné podkově se z vítězství radoval Petr Myška s Camelií, který byl v čele soutěže už po drezuře a parkuru. Bezchybným výkonem v terénní zkoušce svou pozici jen potvrdil. Bronzovou podkovu vyhrála dvojice David Navrátil a Tasznik a v Křišťálové podkově se stylem start-cíl stala vítězkou Adéla Vrtková v sedle Santina.
 
Jezdce všestrannosti čeká finále Zlaté podkovy, které se bude konat tradičně v Humpolci od 19. do 21. srpna.
 
Foto: Marcel Runštuk