reklama 11A

Koně v Brně stokrát jinak. Pestré čtyři zářijové dny na výstavišti

ikonka

Nebude to rozhodně jen o koních, ale koně budou mít od 5. do 8. září na brněnském výstavišti při veletrhu ANIMAL TECH a Národní výstavě hospodářských zvířat výrazný prostor. K vidění bude stovka koní různých plemen. Vyrazit můžete i za nákupy!
30.08.2021 15:33  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12A

 
Mezinárodní veletrh pro živočišnou výrobu ANIMAL TECH a Národní výstava hospodářských zvířat se letos konají od neděle 5. do středy 8. září. Brněnské výstaviště bude po čtyři dny hostit sto koní různých plemen. Zatímco koně budou mít kolbiště v pavilonu F, pavilon P bude patřit skotu, ovcím, kozám a prasatům. 
 
Co se týče koní, na své si přijdou děti i dospělí. Po celé čtyři dny bude jezdecká aréna i kruhovka hostit koně všech velikostí, plemen a barev. Ať už to budou minihorse, shetlandští pony, poprvé také islandští koně nebo haflingové, shagya arabové, quarteři, painti, appaloosy, teplokrevníci, koně fríští, starokladrubští nebo chladnokrevníci. 
 
Na ruce, pod sedlem, ve skoku, v dostihu, v drezuře, v trailu, v zápřeži, na lonži, na lanovém mostě i ve volnosti – zkrátka k vidění budou koně stokrát jinak. Své čestné místo v Brně opět bude mít slavná klisna Orphée des Blins – trojnásobná vítězka Velké pardubické, Národní hřebčín Kladruby nad Labem, ale také Koňská záchranka či Jízdní policie Brno. 
 
Ve středu poctí výstavu svým vystoupením divadelní a kaskadérská společnost Štvanci. Nebude chybět také svezení na koních pro děti, prezentace jezdeckých školiček a ukázky výcviku mladých koní.
 
Do Brna si můžete také přijet nakoupit nebo se alespoň inspirovat. Přihlášeno je přes 150 vystavovatelů ze všech oborů: od krmiv, přes technologie pro chov, chovatelské potřeby, zemědělskou techniku až po genetiku. V koňské části pavilonu F najdeme také prodejce krmiv a minerálních doplňků pro koně FITMIN, dodavatele westernových klobouků a oděvů JAAN, malířku Martu Mastnou se samolepkami obrázky a suvenýry i výtvarnici Miriam Johanku Štivarovou s kšiltovkami s motivy koní.K vidění a zakoupení bude např. i vozík pro koně. 
 
Jako součást Národní výstavy hospodářských zvířat proběhnou národní šampionáty plemen masného skotu, národní šampionát skotu Jersey, soutěžní přehlídka českého strakatého skotu, národní šampionát plemene brown swiss, soutěžní přehlídka normandského skotu a národní šampionát holštýnského skotu.
 
Vstup vystavovatelů a návštěvníků je možný dle aktuálních pravidel systému O-N-T (očkování – prodělaná nemoc – test). Více informací na www.animaltech.cz. Výstaviště bude otevřeno od 9 do 18 hodin, ve středu do 17 hodin. Základní vstupenka stojí 110 korun a je dostupná pouze při online nákupu na webu veletrhu, vstupné na místě stojí 180 korun. 
 
Foto: poskytli BVV a EQUICom
Zdroj: tisková informace BVV



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE