reklama 11D

Edgar je zkušený, všechno nám vyšlo, radoval se Zanotelli v Bordeaux

ikonka

V Bordeuax se v sobotu 4. února jela soutěž zařazená do parkurového Světového poháru v rámci západoevropské ligy. V početném poli jezdců v rozeskakování zazářil Marlon Modollo Zanotelli v sedle čtrnáctiletého valacha VDL Edgara M.
05.02.2023 10:30  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB
reklama 12D

 

Soutěž Longines FEI Jumping World Cup v Bordeaux byla výjimečně naplánovaná na sobotní večer. Neděle 5. února totiž bude patřit finále Světového poháru čtyřspřeží. 
 
Na skokany čekal v sobotu parkur do 160 centimetrů z dílny francouzského stavitele Jeana-Francoise Moranda, jehož základní částí prošlo s nulou sedmnáct dvojic. Bez trestných bodů a v nejlepším čase pak překonal kurz rozeskakování Brazilec Marlon Modolo Zanotelli s ryzákem VDL Edgarem M. Dvojice nastupovala do kolbiště v závěru dlouhé řady účastníků, což je určitá výhoda. Zanotelli k tomu poznamenal: „Samozřejmě je vždy snazší jít na konci rozeskakování, jako je toto. Můžete se koukat a udělat plán. Ale nemyslím si, že bych dnes jel jinak, i kdybych šel na začátku. Diskutoval jsem o tom s manželkou Angelicou, a nejel bych rozdílně, ať na začátku, nebo na konci. Edgar je zkušený a dnes nám všechno vyšlo.“
 
Na druhé příčce dojel Edouard Schmitz s Qunem. Švýcar se od roku 2022 objevuje čím dál častěji na předních příčkách při pětihvězdových závodech, a tak už pomalu plánuje cestu do finále Světového poháru v Omaze. „Když zvážím, že mám dva koně, kteří jsou oba výborní na této úrovni, tak vybrat, zda povezu do USA oba, nebo jen jednoho, to bude ještě těžká otázka,“ nechal se slyšet.
 
V Bordeaux dojel Schmitz bez chyb o tři desetiny pomaleji než vítěz. O necelou sekundu pomalejší pak byl švédský jezdec Henrik von Eckermann, který ve Francii předvedl hvězdu své stáje Kinga Edwarda. Po skončení soutěže se vyjádřil i k nebývale vysokému počtu dvojic v rozeskakování. „Jsem rád, že nemám úlohu stavitele. Je to těžká práce. Dnes tady bylo hodně vynikajících jezdců a koní, a když je vše odjeto, je každý chytrý. Kdybych měl přímo něco jmenovat, tak bych řekl, že začátek parkuru byl až do pátého šestého skoku dost jednoduchý. A také byl velkorysý stanovený čas. Jezdci na této úrovni si nemusí příliš hlídat čas. Sám tedy nemám rád, když je čas tak přísný, že jedete dostih arénou, ale když je nastavený tak, že ho musíte mít v hlavě, to dělá ty drobné rozdíly v obtížnosti,“ nechal se slyšet Švéd. „Pro mě to bylo perfektní,“ doplnil ho se smíchem vítězný Brazilec. 
 
Zdroj: FEI
 
Foto: Eric Knoll / FEI
 



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Newsletter a komunity na síti

Kromě největšího českého serveru o koních Jezdci.cz, internetové televize EquiTV a stále populárnějšího EquiRadia pro vás připravujeme i pravidelný newsletter Jezdecký zpravodaj, který jednou týdně shrnuje vše podstatné z koňského dění a každý pátek ho doručujeme přímo do vašeho e-mailu.

K odběru toho nejlepšího z našeho zpravodajství se můžete přihlásit ZDE!

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE