reklama 11C

Ten kůň je klenot, chválí Eckermann Kinga Edwarda po výhře v Basileji

ikonka

Šest setin sekundy rozhodlo o vítězi desátého kola Světového poháru 2022/2023. V neděli 15. ledna vyhrál v Basileji Švéd Henrik von Eckermann, který s Kingem Edwardem s tímto nepatrným rozdílem porazil německého reprezentanta Marcuse Ehninga.
15.01.2023 21:35  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB
reklama 12A

 

Švéd Henrik von Eckermann, který zářil v sezoně 2022 a pevně drží pozici světové jedničky, se může pochlubit výbornou formou i po Novém roce. Prokázal to v Basileji, kde s bělkou Calizi v sobotu 14. ledna ovládl soutěž „Golden Drum“ s překážkami do 155 centimetrů. 
 
O den později pak vyhrál soutěž bodovanou do série Světového poháru 2022/2023, v níž sedlal svého nejlepšího koně Kinga Edwarda. V napínavém rozeskakování nakonec rozhodlo pouhých šest setin sekundy. Právě o tento minimální rozdíl byla švédská dvojice rychlejší než německý tandem Marcus Ehning a Stargold. Další půl sekundy chybělo třetímu jezdci v pořadí. Tím byl Švýcar Pius Schwizer s hřebcem jménem Vancouver de Lanlore.
 
Von Eckermann chválil práci stavitelů parkuru Gérarda Lachata a Gregoryho Boda a rozplýval se nad schopnostmi svého ryzáka. „Ten kůň je klenot,“ nechal se slyšet Švéd. „Byla to skvělá soutěž, z pohledu stavby kurzu. Byl to sport přesně takový, jaký má být,“ dodal.
 
Zdroj: FEI
 
Foto: Stefan Lafrentz / FEI



reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE