Dvojitá rána pro tým Riesenbecku. Lídr Global Champions Tour se zranil

ikonka

Současný lídr šampionátu Longines Global Champions Tour 2023 Philipp Weishaupt utrpěl zlomeninu nohy, která si vyžádá čtyř až šestitýdenní závodní pauzu. Po úrazu Ludgera Beerbauma je to již druhé vážné zranění v týmu GCL Riesenbeck International.
14.03.2023 13:30  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB

 
S nemalými komplikacemi se na začátku sezony potýká parkurový tým Riesenbeck International, který je součástí Global Champions League a po prvním kole této série v katarském Dauhá vede tabulku. 
 
Během zmiňovaného zahajovacího mítinku se těžce zranil majitel týmu, manažer a jezdec v jedné osobě Ludger Beerbaum. Utrpěl při jedné z rámcových soutěží pád a musel podstoupit operaci zlomené nohy. 
 
Tehdy ho skvěle zastoupili jeho týmoví kolegové Philipp Weishaupt a Christian Kukuk, kteří vyhráli první kolo GCL, a navíc vybojovali dvě nejvyšší příčky v Grand Prix LGCT. Jenže další problémy na sebe nenechaly dlouho čekat. Úraz si totiž o něco později přivodil i Philipp Weishaupt. 
 

Psali jsme: Beerbaum je po operaci. Weishaupt a Kukuk za ním hned po LGCT vyrazili

 
„Byl jsem si zaběhat se svým psem a pokusil jsem se přeskočit malý živý plot, ale zakopl jsem a přepadl,“ uvedl v rozhovoru pro Global Champions. Závěr je podobný jako v případě Beerbauma – operace a šrouby v noze. „Udělám vše pro to, abych se vrátil včas a mohl startovat na Miami Beach v polovině dubna. Pro všechny případy jsme odebrali krve koním Eiona McMahona a Philippa Schulze Topphoffa, kteří by s nimi na Floridu cestovali místo nás,“ prozradil náhradní varianty.
 
Neplánované volno má však i světlé stránky, jelikož Philipp Weishaupt může alespoň trávit více času s manželkou a nově narozenými miminkem. „Je těžké nosit dítě, když chodím se dvěma berlemi. Nemohu tak být ženě nápomocen tak, jak bych chtěl,“ posteskl si. 
 
Zdroj: tisková informace Global Champions
Foto: poskytlo tiskové středisko Global Champions