Dění v týdnu: Skokani na MS v Herningu. Tuzemskou drezuru čeká vrchol

ikonka

Další vytížený týden pro jezdecké fandy je tu. V Herningu se do parkurového MS zapojí Aleš Opatrný a Vladimír Tretera. Na CCIO4* Le Pin vyrazí Miloslav Příhoda. Češi jedou i na další akce v zahraničí. Brno zažije MČR v drezuře a paradrezuře.
09.08.2022 16:30  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB

 

Druhý srpnový víkend nabídne hned několik vrcholných akcí. V dánském Herningu probíhá už od 6. srpna mistrovství světa ve voltiži, drezuře a parkurovém skákání. Zatímco voltižní a drezurní jezdci svou účast uzavřou ve středu 10. srpna, skokani naopak v týž den nastoupí do prvního parkuru. Českou republiku budou zastupovat Aleš Opatrný v Forewerem a Vladimír Tretera s Gangsterem. 
 
Češi se představí také na dalších akcích v zahraničí. Linda Portychová bude závodit na CSI v Houtenu, Viktor Skutecký, Anna Held, Magdalena Held a Isabella Held vyrazí na CSIJ/CSIY do Hagenu. Na parkury do Opglabbeeku jsou nahlášení Dušan Simovski, Jaroslav Šíma, Sára Vingrálková a Emma de Moussac.
 
Novopečený parkurový vicemistr Miloslav Příhoda se vrátí k všestrannosti a nastoupí do CCIO4* v Le Pin. 
 
Na domácí půdě proběhne jeden z vrcholů sezony, mistrovství České republiky v drezuře a paradrezuře, jehož dějištěm bude Panská lícha v Brně. Národních závodů je v kalendáři celá řada, například parkurový mítink v Královicích s programem na oba víkendové dny nebo skokové Kritérium mladých koní, které proběhne 10. srpna ve Zduchovicích.
 
Ilustrační foto: Kateřina Návojová