Dění v týdnu: Češi vyráží do zahraničí, nastoupí v Itálii či Francii

ikonka

Rušný týden čeká jezdce od 10. do 16. října. Česká republika bude mít zastoupení na zahraničních závodech hned ve čtyřech disciplínách. Češi se představí ve Francii, Itálii, Polsku či na Slovensku. Startuje také série halového Světového poháru.
11.10.2022 16:30  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB

 

Podzim je v plném proudu, na aktivitě českých jezdců se to ovšem nijak neodráží. V plánu je hned několik zahraničních výjezdů. Sestry Vítkovy pokračují v účasti na CSI ve francouzském Grimaud, Sára Vingrálková bude závodit ve Vejeru de la Frontera a hned čtyři jezdkyně nastoupí do parkurových soutěží při CSI v San Giovanni. Budou to Emma a Charlotte de Moussac, Nikola Bielíková a Žaneta Pokorná.
 
Do Strzegomi míří ekipa na závody ve všestrannosti. Do nejvyšší vypsané úrovně CCI4*-S jsou nahlášení Matěj Sukdolák s Qaidem a Miroslav Trunda s Trnkou-Ruf. Rozpis ovšem nabízí soutěže od jedné hvězdy a v polském centru všestrannosti bude závodit bezmála dvacítka českých jezdců. Mezi nimi jsou také Miloslav Příhoda, Eliška Orctová, Petr Myška nebo Jaroslav Abík.
 
České barvy se objeví také při drezurním mítinku CDI v Le Mans a při vytrvaleckém CEI v Šamoríně. Pozornost bude poutat také start halového Světového poháru Západoevropské ligy FEI. Ten se odehraje 16. října v Oslu. 
 
Domácí kalendář čítá deset akcí. Skákat se bude v Hradištku, Opavě, Židovicích nebo Brně Veveří. Na drezuru můžete zamířit do západočeské Gabrielky.
 
Ilustrační foto: Josef Malinovský