reklama 11D

Česko bude mít jezdce v Paříži! ČJF získala kvótu ve všestrannosti

ikonka

Česká jezdecká federace oznámila, že získala individuální startovní pozici pro jezdce všestrannosti na olympijských hrách 2024! Mezinárodní jezdecká federace FEI ji Česku přidělila až po intervenci ze strany svazu. Původně totiž rozhodla jinak.
05.01.2024 13:00  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |  
MIMOŘÁDNÁ ZPRÁVA
| FANCLUB
reklama 12A

 

Velkou radost prožívají fanoušci všestrannosti. Česká jezdecká federace informovala 5. ledna na svém facebookovém profilu, že získala kvótu pro jednotlivce v soutěži všestrannosti na olympiádě, která se bude konat na přelomu července a srpna v Paříži.
 
„Je nám velkým potěšením oznámit, že na základě intervence České jezdecké federace získala Česká republika pozici pro účast na olympijských hrách v Paříži v disciplíně všestrannost v jednotlivcích. Česká jezdecká federace žádala o přehodnocení předchozího stanoviska na základě dosažených výsledků našeho reprezentanta pana Miroslava Trundy s klisnou Shutterflyke. Dnes jsme obdrželi odpověď a rozhodnutí FEI, které bylo učiněno na základě článku 528.1.6 Finální individuální klasifikace všestrannostních pravidel, kde kombinace s nejlepším cross-country v rámci závodu vyšší úrovně získává individuální kvótu na Olympijské hry“, uvádí na Facebooku ČJF jménem komise všestrannosti. Zprávu publikovala i FEI, jež původně startovní pozici přidělila Dánsku a až po zásahu ČJF rozhodnutí přehodnotila. 
 
Radost tak zavládla jistě také ve stáji Miroslava Trundy, díky jehož výsledkům v olympijském žebříčku Česko kvótu obdrželo. Kvóta je určená pro národní federaci. Ta může sice vyslat jakoukoliv kvalifikovanou dvojici se splněným výkonnostním minimem daným pro olympijské hry, ale je nanejvýš pravděpodobné, že to bude právě Miroslav Trunda, kdo se objeví na startovní listině v Paříži.
 
 
Zdroj: ČJF, FEI
 
Ilustrační foto: Josef Malinovský



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE