reklama 11B

České úspěchy a výhry na úvod CSN v Ebreichsdorfu

ikonka

Početná česká ekipa se vydala na národní skokové závody do rakouského Ebreichsdorfu. V areálu Magna Racino se skáče od pátečního dne 9. listopadu, a právě ten den jsme se dočkali mnoha pěkných umístění, a to i ve vyšších soutěžích…
10.11.2018 17:41  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

Vítězství při úvodním dnu získala v soutěži 125 centimetrů vysokém nadějná mladá jezdkyně Anna Helebrantová. Letošní účastnice dětského mistrovství Evropy předvedla v Ebreichsdorfu nejlepší výkon s Epo van de Achterhoek Z. Nejblíže se k ní dostal na druhé pozici další český zástupce, a to Robert Pokorný, který sedlal Hamiltona. Soutěž byla hodnocena na čas.

Na závěr prvního závodního dne se jezdci představili na parkuru 135 centimetrů vysokém. V této skokové zkoušce hodnocené opět na čas jsme měli hned čtyři české dvojice v elitní desítce a dvě figurovaly v elitní pětce. Pro pěkné třetí místo si dojel Ondřej Zvára s Chaccolanem, když si připsal čas 62,15 vteřiny a bezchybnou jízdu. Jen o jednu příčku níže pak skončila Anna Helebrantová a Epo van de Achterhoek Z.

V soutěži 130 centimetrů vysoké si pro pěkné druhé místo dojel Zdeněk Žíla s Consulentem de Prelet Z. Opět rozhodoval vedle trestných bodů také dosažený čas. S malým rozdílem v času si pak třetí místo zasloužila Tereza Veselá s F-Ninjo HDH.

Soutěž 115 centimetrů vysoká měla několik oddělení. Mezi jezdci R2 a výše získala třetí pozici Petra Masárová s Quick Sefem, když za vítězkou zaostala zhruba jednu vteřinu.

Mezi jezdci R1 se o první tři pozice podělily výhradně české dvojice. Vítězkou se stala Laura Najmanová s La Frei a druhá skončila opět tato jezdkyně, tentokrát s Elise S. Třetí skončila Adéla Drastichová s Emmou. Tato dvojice zajela nejrychleji připravenou trasu parkuru, jednou však chybovala.

Parkur 115 centimetrů vysoký byl připraven i pro mladé koně ve věku pěti a šesti let. Tentokrát se bezchybní podělili o první příčku. Z české ekipy se jednalo o Nikolu Bielikovou s Hi-Five VE, Kateřinu Vašákovou s Tarapacou, Janu Ferenc Perníčkovou s Unicatem, Zdeňka Žílu s Complimentem a Terezu Veselou s Histannie HDH.

Češi se neztratili ani v nižších soutěžích.

 

Kompletní výsledky prvního závodního dne naleznete ZDE.




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE