Nože
pro velké střihací strojky vám profesionálně nabrousí u Kamíra v Pacově. Stačí nože přinést na kteroukoliv pobočku, nebo jednoduše zaslat na adresu centrálního skladu: KAMÍR a Co spol. s r. o., Fred. Pakosty 1148, 39501 Pacov.
K nožům přiložte průvodní dopis s kontaktem (telefonní číslo, případně e-mail) a zpáteční adresu pro zaslání nožů zpět. Průvodní dopis stáhnete ZDE.
Pokud budete mít cestu do Pacova, není problém nože nabrousit na počkání. Nabroušené nože jsou obvykle odeslány do dvou dnů zpět. K broušení lze zasílat pouze nože do velkých strojků, nože do menších strojků typu Heininger Mini u Kamíra nabrousit nelze. Cena za broušení jednoho páru nožů činí 80 Kč bez DPH (96,80 Kč s DPH).
Jak správně pečovat o čepele nožů?
• Po ukončení střihání z použitých nožů odstraňte nahromaděné chlupy a nečistoty, za pomocí kartáčku s hadříkem. Nože vysušte a naolejujte jako prevenci proti zrezivění. Pro promazání nožů používejte
profesionální olej pro střihací strojky. Nebo
čistící sprej.
• K delší životnosti nožů přispějete také tím, že budete v pravidelných intervalech nože promazávat také během samotného stříhání, obvykle 1x za 10 až 15 min.
• Nože i celý strojek na koně skladujte v suchu.
• Po střihací sezóně nechte strojek zkontrolovat a vyčistit.