reklama 11B

Boyd Exell o triumfu v Lyonu: Po chybě jsem musel „šlápnout na plyn“

ikonka

V neděli 5. listopadu odstartoval v Lyonu halový Světový pohár čtyřspřeží. A zpět se sérií 2023/2024 je taky superstar vozatajského sportu. Boyd Exell opět nenašel přemožitele. I když říká, že tentokrát mu hodně pomohla skvělá atmosféra závodů.
05.11.2023 18:18  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB
reklama 12B

 

První kolo halové části Světového poháru čtyřspřeží proběhlo v Lyonu o prvním listopadovém víkendu. V sobotu 4. listopadu se jela zahajovací soutěž, v které dal Boyd Exell najevo, že je ve skvělé formě. Ostatně, jak je u něj zvykem.
 
O body se jelo o den později a vítězem se stal právě tento australský reprezentant, mnohonásobný vítěz finále World Cupu. „Za ten krátký čas, co se jezdí spřežení tady v Lyonu, do toho místní publikum opravdu proniklo. Cítil jsem velkou podporu. Oni milují plynulou jízdu a milují rychlost,“ pochválil Australan diváky.
 
„Hned na začátku jízdy jsem měl shozený balónek. Jeden z předních koní ho shodil nosem, když jsem je otáčel příliš zkrátka. To je úskalí soutěží v halách. Potom jsem musel takzvaně šlápnou na plyn. Říkal jsem koním „No tak chlapci, teď mi musíte pomoct. Včera jsem se o vás tak hezky staral dlouho do noci“. A oni byli fantastičtí,“ směje se Exell.
 
Do cíle dojel v bezkonkurenčním čase, takže jedna chyba ho o první příčku nepřipravila. Druhé místo obsadil Nizozemec Ijsbrand Chardon a třetí dojel Belgičan Dries Degrieck. 
 
Další kolo série se bude konat v Maastrichtu ve dnech 10. a 11. listopadu. Boyd Exell se ho zúčastní takzvaně na divokou kartu, protože mu ho Mezinárodní jezdecká federace neurčila jako bodované, je tedy už předem jasné, že body tam bude zapisovat někdo jiný. Představí se Koos de Ronde, Mareike Harm, Glenn Geerts, Michael Brauchle a Georg von Stein.
 
Foto: Leanjo de Koster / FEI



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE
function closepop(){ $("body").removeClass("hidescrollbar"); $("#popreklamagal").hide(); $("#popreklama").hide(); }