reklama 11C

Barbora Kyselá se v Tlumačově stala seniorskou mistryní ve voltiži

ikonka

V neděli 17. září se jely finálové sestavy v rámci mistrovství České republiky ve voltiži. Seniorskou mistryní se v Tlumačově stala Barbora Kyselá. Tituly mají i Elisabeth Reslerová a Julie Machovská.
17.09.2023 21:32  |  Autor: Denisa Vegrichtová  |  Rubrika: Sport  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB
reklama 12B

Novou mistryní pro rok 2023 se v Tlumačově stala Barbora Kyselá. V seniorské kategorii bylo celkem pět soutěžících. Pro Barboru Kyselou byl zásadní výsledek ze sobotního prvního kola, kdy se dostala do čela. V neděli sice předvedla až druhou nejlepší sestavu, v součtu však se ziskem 5,164 bodu zvítězila. Kyselá cvičila na koni Aladin a lonžérem byl Ondřej Svoboda.
 
Nedělní sestava vyšla nejlépe Lucii Kubíkové. Ta byla po sobotním prvním kole třetí, ale po vydařeném závěru se s 5,017 body umístila na druhé příčce. Soutěžila s koněm Patriot-NF s lonžérkou Andreou Videnkovou. 
 
Bronzovou příčku obsadila Veronika Cábová se bodovým ziskem 4,831. Lonžérem byl stejně jako v případě vítězky Ondřej Svoboda a Veronika Cábová cvičila na Aladinovi.
 
Nejvíce obsazená byla kategorie Junior A, kde se utkalo celkem šestnáct soutěžících. S přehledem zvítězila Elisabeth Reslerová, která si z obou kol odnesla nejvyšší bodový zisk a s celkem 7,906 body získala titul mistryně České republiky. Reslerová cvičila na koni White Magic, lonžérem jí byl Bohdan Resler. 
 

Psali jsme: Kateřina Kocurová dokončila ME ve voltiži na šestnáctém místě

 
Druhé místo vybojovala Vanessa Mazochová. Ta měla po obou kolech 7,264 bodu a soutěž absolvovala s koněm Aladin a lonžérem Ondřejem Svobodou. Třetí skončila Ema Žůrková na Leandrovi s lonžérem Ladislavem Menšíkem. Jejich zisk činil 6,998 bodu.
 
Jako tomu bylo v předchozích kategoriích, i u Juniorů B vítězka vedla už po prvním kole. Zlato brala Julie Machovská, když předvedla nejlepší výkon v obou kolech. Její konečný bodový zisk byl 6,675, cvičila na koni Condor s lonžérkou Libuší Hablovičovou. 
 
Na druhé místo si polepšila Magdaléna Vybíralová. Na koni Leandro s lonžérem Ladislavem Menšíkem získala v součtu 6,551 bodu. Třetí příčku obsadila Tereza Jonsztová s výsledkem 6,480 bodu. S lonžérkou Kateřinou Kalfasovou na koni Sebastian tak vybojovala třetí místo z celkem dvanácti soutěžících.
 
V soutěži družstev jednotlivců zvítězil tým Frenštát 1 ve složení Barbora Kyselá, Veronika Cábová, Viktorie Svobodová a Vanessa Mazochová. Druhé skončilo družstvo s názvem Silesia 1, které do soutěže nastupovalo pouze ve třech. Stříbrnou příčku tak zajistily Lucie Kubíková, Anežka Žůrková a Ema Žůrková. Třetí místo obsadila Praha 1 zásluhou Elisabeth Reslerové, Elišky Mašatové, Zuzany Černé a Viktorie Minestrové.
 

Čtěte také: Mezinárodní voltižní závody se v červnu 2024 vrátí do Frenštátu

 

V dětské kategorii vyhrála Simona Trávníčková se ziskem 5,893 bodu. Na koni Condor ji lonžovala Libuše Hablovičová. Stříbrnou medaili si odnesla Natálie Benáčková s výsledkem 5,047. Natálie Benáčková cvičila na Fernandovi a lonžérem jí byl Ondřej Svoboda. Třetí místo vybojoval na stejném koni s Ondřejem Svobodou Vilém Svoboda, jehož celkový výsledek činil 4,925 bodu.
 
V soutěži skupin dětí se pak nejlépe předvedly děti z TJ Tlumačov, které svou sestavu předvedly na Condorovi s Libuší Hablovičovou. Druhé místo vybojovala skupina z JK Silesia, třetí ze Stáje Chorpos.
 
Soutěž dvojic juniorů s přehledem ovládly jezdkyně Pachotová a Hortová se ziskem 6,648 bodu. Juniorky cvičily na Sebastianovi s lonžérkou Karolínou Pachotovou. Druhé byly Stasiáková a Jahnová před Štablovou a Kyrychovou. 
 
V soutěži skupin seniorů odstartovali pouze zástupci TJ Frenštát. Jejich výsledek činil 6,105 bodu.
 
Foto: Petr Videnka



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE