reklama 11D

Abdel Saïd má první vstupenku do GC Playoffs. V Dauhá vyhrál s Bonne Amie

ikonka

Prvním jezdcem, který se může radovat z postupu do Super Grand Prix Longines Global Champions Tour při GC Playoffs 2024 v Rijádu, je Belgičan Abdel Saïd. Do úvodního závodu letošního okruhu nastoupila i Češka Sára Vingrálková.
02.03.2024 23:15  |  Autor: Josef Malinovský  |  Foto: poskytlo tiskové středisko Global Champions  |  Rubrika: Sport  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB
reklama 12D

 
V Longines Global Champions Tour Grand Prix Dauhá odstartovala jako první Sára Vingrálková v sedle čtrnáctiletého valacha Quisandra, ale po čtyřech chybách a lehkém překročení času obdržela v součtu sedmnáct trestných bodů, které ji později zařadily na 30. místo konečného pořadí.
 
Deset dvojic dokončilo základní parkur s výškou překážek 160 centimetrů bez penalizace a postoupilo tak do rozeskakování o příčky nejvyšší. Jako čtvrtý od konce vstoupil do kolbiště belgický jezdec Abdel Saïd na jedenáctileté klisně Bonne Amie a po čisté jízdě v čase 37,33 sekundy se ujal vedení. 
 
Jen tři čtvrtě vteřiny na něj ztrácel po projetí cílem zkráceného parkuru další startující Markuc Ehning z Německa, jenž sedlal jedenáctiletého valacha Coolio 42. Teprve třiadvacetiletý Ir Harry Allen byl předposledním, kdo ještě mohl Belgičana s egyptskými kořeny překonat. Ačkoliv to pro něj byla historicky první účast v Grand Prix LGCT, dokázal na desetiletém valachovi Calculatus projít všemi nástrahami stavitele kurzu s nulou na bodovém kontě a čas 37,54 pro něj znamenal průběžné druhé místo se ztrátou 21 setin sekundy. Nakonec to bylo i pořadí konečné, neboť finišman Christian Kukuk ve dvojici se čtrnáctiletým valachem Checker 47 jednou chyboval a umístil se šestý za saudskoarabským reprezentantem Abdulrahmanem Alrajhiem na valachovi Ventago a Wilmem Vermeirem s valachem Iq van het Steentje.
 

Čtěte také: První kolo GCL 2024 vyhráli Cannes Stars. Prague Lions dokončili sedmí

 
„Je to neuvěřitelný pocit být na tomto místě v Al Shaqabu. Musím pochválit skvělou organizaci zahajovacího mítinku Global Champions i pohostinnost místních pořadatelů,“ spokojeně konstatoval po svém triumfu Abdel Saïd. Nadšením oplýval i druhý umístěný Harry Allen. „Můj bratr Bertram za mnou včera dorazil, aby mi zde pomohl. Udělali jsme skvělý plán a všechno nám vyšlo. Můj kůň nemohl skákat lépe,“ zhodnotil talentovaný irský jezdec, který tak má v tabulce po prvním kole túry jednotlivců 37 bodů, tedy jen o tři méně něž vítěz soutěže. 
 
Parkurová série Global Champions bude pokračovat v první polovině dubna závody na Miami Beach a v Mexico City. Následovat budou Shanghai, Madrid, Saint Tropez, Cannes, Paříž, Stockholm, Monako, Riesenbeck, Londýn, Valkenswaard a Řím. Finále proběhne na konci října v Abu Dhabi a GC Playoffs se uskuteční letos od 20. do 23. listopadu v Rijádu.
 
Zdroj: tisková informace Global Champions



Veškerý obsah na webech Jezdci.cz, EquiTV a EquiRada je dostupný zdarma. Kvalitní materiály ovšem něco stojí a příjmy z reklamy chod redakce plně nepokryjí. Příspěvkem 100 Kč podpoříte naši autorskou tvorbu a získáte 1 měsíc členství ve fanclubu. Další podrobnosti najdete POD TÍMTO ODKAZEM.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE