reklama 11C

V Semicích odstartovala vozatajská Zlatá podkova

Úvodní kolo letošní vozatajské Zlaté podkovy hostily ve dnech 5. – 7. května středočeské Semice. Ve čtyřech kategoriích se představilo bezmála třicet spřežení. Podrobné informace k průběhu a výsledkům ZP v Semicích jsou v článku.
09.05.2017 11:04  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

Foto: Gabriela Pilařová

Během prvního květnového víkendu se konalo úvodní kolo letošní série Zlaté podkovy spřežení. Nejpočetnější startovní pole čítala kategorie jednospřeží, do které nastoupilo třináct startujících. Po drezuře se ujal vedení Jiří Koníř, který vyhrál i následující maraton. V jízdě mezi kužely zaznamenal sice až druhý nejlepší výsledek, celkové první místo si však udržel. Druhý dojel Ota Bareš před třetím Jiřím Křížem.
 
Šest párů se postavilo na start soutěže dvojspřeží. Konečných vítězem se stal Jaroslav Juráň, drezuru a maraton měl hodnocený jako druhý nejlepší a nejvíce mu pomohla závěrečná jízda v kuželech, kterou vyhrál. Na druhém místě dokončil Libor Kurka, třetí příčku získal Jaroslav Kohout.
 
V soutěži čtyřspřeží rozhodovaly na nejvyšší pozici desetiny bodu. Došlo na zajímavou situaci, kdy po drezuře byli dva jezdci shodně na vedoucí pozici. Vítěznou drezurou zahájil Zdeněk Jirásek, který byl následně v maratonu druhý. Nedělní parkur mu vyšel opět na výbornou a díky tomu se vyšvihl na první místo, jeho skóre po třech částech mělo hodnotu 178,27 bodu. 
 
Jen šest desetin více si dovezl druhý Josef Hrouda, který sdílel se Zdeňkem Jiráskem první místo po drezuře. Vyhrál i maraton, ale v rozhodujícím parkuru byl druhý. Konečnou třetí příčku v čtyřspřeží obsadila Kateřina Sklenská. Soutěž dvojspřeží pony ovládla Monika Pospíšilová 
 
Výsledky najdete v záznamu závodů – viz. odkaz dole.



reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE