reklama 11B

Šamorín hostil i o víkendu skokové závody WMS

ikonka

Ve dnech 2. - 3. prosince pokračoval ve slovenském Šamoríně závodní program při Winter Masters Serie. Vedle domácích na startu nechyběli Češi, Maďaři, Rakušani, Chorvati a Slovinci. V sobotní i nedělní nejvyšší soutěži se radoval Ján Cigan mladší…
04.12.2017 15:33  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

V sobotu vyvrcholil závodní den soutěží 125 centimetrů vysokou. Hodnocena byla na čas a zcela suverénně se v ní představil Ján Cigan mladší. S koněm Captain Star dosáhl společně s bezchybnou jízdou na čas 60,83 vteřiny a první příčku získal s náskokem téměř čtyř vteřin. Z českých jezdců na startovní listině nechyběla Zuzana Brátová s koněm Djerba. Dvojice absolvovala parkur bez chyb na překážkách, inkasovala pouze jeden trestný bod za překročený čas. Výsledek stačil na patnáctou příčku.

Nedělní závěrečná soutěž měla stejného vítěze. Tentokrát se jednalo o parkur 130 centimetrů vysoký, kde o vítězi rozhodovalo jedno rozeskakování. Do něho se nakonec probojovalo 11 dvojic, včetně jedné české. Úspěch slavila opět slovenská dvojice Ján Cigan mladší a Captain Star, tentokrát s náskokem více jak dvou vteřin. Zuzana Brátová s Djerbou po méně vydařeném rozeskakování obsadila 11. místo ve výsledkové listině.

Tři závodní dny přinesly celkem 13 skokových soutěží, které byly určeny pro jezdce na koních i pony. Zároveň se vybrané soutěže započítávaly do zimní série Winter Cup v kategoriích děti, junioři a senioři. Pořadatelem této akce byl Robert Pál.

Foto: Sibil Slejko a archiv jezdkyně (Lucie Balhárková)




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE