reklama 11B

Při Spring Junior Cupu v Poděbradech půjde i o ME

ikonka

Po úspěchu na výtečně obsazených mezinárodních závodech CSIO ve Zduchovicích čeká nadějné české jezdce v parkurovém skákání další kvalitní prověrka. V Poděbradech se od 31. května pojede Spring Junior Cup pro děti, juniory a jezdce do 25 let.
28.05.2018 13:56  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

V areálu Jezdeckého klubu Obora se představí především děti Sportovního centra mládeže a reprezentační kádr České republiky, na startu se ale také objeví jezdci z Polska. Stejně jako ve Zduchovicích postaví parkury světoznámá stavitelka Christa Heibach a německý šéftrenér české reprezentace Tjark Nagel bude vybírat jezdce, kteří se zúčastní evropského šampionátu ve Francii. „Závody v Poděbradech by měly být pro naše mladé jezdce poslední prověrkou před mistrovstvím Evropy a také závěrečnými kontrolními závody SCM ročníku 2017/2018. Naděje našeho sportu budou moci znovu ukázat, jaký pokrok v poslední době udělaly,“ těší se prezidentka ČJF Olga Plachá na výkony talentovaných mladých jezdců.
 
Na programu budou mimo jiné i soutěže pony, v pátek 1. června oslaví děti svůj svátek při týmových soutěžích ve všech kategoriích a v sobotu proběhne divácky oblíbené štafetové skákání. V průběhu závodů budou ještě navíc soutěžit sponzorská družstva. Celkem deset sponzorů si složilo své týmy a jejich jezdci budou v průběhu závodů sbírat body za své výkony v soutěžích zařazených ve svých kategoriích a v neděli budou vyhlášena tři družstva s nejvyšším celkovým součtem bodů. Ve hře jsou velmi atraktivní ceny včetně vstupenek na prestižní Global Champions Tour Play Offs v Praze, které do soutěže věnuje organizátor této unikátní akce společnost Czech Equestrian Team.
 
Na sobotu 2. června je připraven pro fanoušky bohatý doprovodný program, jímž provede populární herečka Vanda Hybnerová. Především pro dětské návštěvníky budou nachystány různé soutěže, dojde i na čarování, pohádky a možnost prohlédnout si vozy Rolls Royce. V 17 hodin pak odehraje koncert skupina Lake Malawi.
 
„Jsem ráda, že v příjemném prostředí poděbradského kolbiště budeme moci široké veřejnosti znovu představit náš krásný sport a ukázat špičkové jezdecké výkony mladých závodníků,“ zve Plachá na jezdecký svátek do Poděbrad, který pořádá Česká jezdecká federace pod záštitou města Poděbrady a ve spolupráci se společností CPI Property Group a dalšími partnery.
 
Zdroj: tisková zpráva ČJF
 
Foto: Lukáš Klingora



reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE